L'alcaldessa acusa de 'deslleialtat' al conseller Calvet per una carta als veïns de l'avinguda del Baixador

En l'escrit, Territori demana als veïns de Valldoreix que s'adrecin a Junts per Sant Cugat per solucionar la urbanització de la via


Temes relacionats

El projecte d'urbanització de l'avinguda Baixador, prioritat del govern de Sant Cugat (22/set/20)


  • Comparteix:

Avinguda del Baixador de Valldoreix / Foto: Cugat Mèdia

Avinguda del Baixador de Valldoreix / Foto: Cugat Mèdia

L'alcaldessa, Mireia Ingla, titlla de 'deslleialtat institucional' l'actitud del conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, per una carta enviada als veïns de l'avinguda del Baixador de Valldoreix. Així ho avançava aquest dissabte El Món. La polèmica està servida quan el cap del gabinet del conseller, Xavier Reinaldos, remet una carta a l'Associació de Veïns de l'avinguda en què els demana que s'adrecin a l'exalcaldessa, Carmela Fortuny, i al grup municipal de Junts per Sant Cugat per mediar sobre la urbanització de la via. Ingla afirma que 'mai' havien vist una carta d'una Conselleria 'tan partidista' i exigeix una rectificació amb una altra carta als veïns afectats.

L'escrit de Territori arriba després que l'Associació de Veïns del Baixador de Valldoreix enviessin una carta demanant que Calvet fes de mediador entre l'Ajuntament i ells mateixos per desencallar les obres d'urbanització a l'avinguda. Davant d'aquesta petició, Reinaldos els contesta que està al corrent que l'entitat veïnal ha mantingut el contacte amb Fortuny i altres membres de Junts. "Estic segur que aquesta és la via adequada per abordar aquesta actuació i aconseguir un acord que permeti la materialització d'aquesta actuació", afirma el cap del gabinet del conseller en la mateixa carta oficial.

En l'escrit, la mà dreta de Calvet també deixa constància que el seu gabinet "s'ha adreçat al grup municipal de Junts per Sant Cugat", liderat per l'exalcaldessa Carmela Fortuny, "que n'està al cas de la seva reivindicació i que està impulsant tot un seguit d'iniciatives polítiques per garantir l'execució d'aquestes obres i la recerca d'alternatives de finançament".

L'equip de govern de la ciutat s'ha indignat davant aquesta missiva de Territori i ha respost al conseller una altra carta en què qualifica el fet com "una gran deslleialtat institucional" que no s'hagi explicat als veïns que "correspon tant a l'Ajuntament de Sant Cugat com a l'EMD de Valldoreix establir el marc de col·laboració administrativa, tècnica i econòmica" per tirar endavant el projecte urbanístic.

"És inconcebible", afirma Ingla a la seva carta, "que un Conseller que coneix perfectament l'estat de la qüestió de l'Avinguda Baixador, per les seves anteriors responsabilitats com Tinent d'alcaldia d'urbanisme de l'Ajuntament de Sant Cugat, davant d'una petició de col·laboració d'una AA.VV no s'adreci al Govern municipal per informar-se de primera mà de en quin punt es troben les negociacions entre Ajuntament i EMD".


Carta de l'Ajuntament de Sant Cugat





Carta de la Conselleria de Territori







  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.