El ple debat avui nous terrenys per Promusa, el projecte de La Mirada i més ajudes per la pandèmia

El ple municipal d'aquest dilluns (16 h) es podrà seguir en directe a través de Cugat Mèdia


  • Comparteix:

La sessió serà, en aquest cas, telemàtica i es podrà seguir en directe a Cugat Mèdia / Foto: Cugat Mèdia

La sessió serà, en aquest cas, telemàtica i es podrà seguir en directe a Cugat Mèdia / Foto: Cugat Mèdia

El ple municipal aprovarà aquest dilluns una modificació del pressupost perquè Promusa, l'empresa pública d'habitatge, recuperi uns terrenys a la Floresta per construir-hi, previsiblement, habitatges de lloguer protegit. L'Institut Metropolità de Promoció del Sòl (IMPSOL) gestionava aquestes parcel·les després d'un acord del 2013 per dotar econòmicament Promusa a canvi dels terrenys. Ara, l'empresa municipal ha de pagar 6 milions d'euros com a retorn a l'IMPSOL. Aquest és un dels punts econòmics de la sessió ordinària de novembre, que tindrà lloc aquest dilluns a les quatre de la tarda i serà telemàtica. Es podrà seguir en directe en streaming a través de Cugat Mèdia i els seus perfils a Twitter i Facebook.

CONSULTA AQUÍ L'ORDRE DEL DIA

El ple també aprovarà una nova modificació pressupostària que, segons el primer tinent d'alcaldia "ha de ser l'última". En aquest cas serà per diverses "millores", entre les quals destaquen més ajudes en referència a la pandèmia per al Patronat Municipal d'Educació i per a l'Organisme Autònom Municipal del Centre Cultural (OAMCC), principalment el Teatre-Auditori i la creació d'una partida de 600.000 euros per ajudes al teixit econòmic i comercial de la ciutat, encara per determinar. Estarà relacionada, això sí, amb les taxes i impostos com l'IBI i el tribut metropolità, entre d'altres, per a aquelles activitats que puguin demostrar una reducció de la facturació per la pandèmia o s'hagin vist obligades a tancar.

Durant el ple, es donarà compte de l'escrit de Fiscalia amb el qual tanca i arxiva les investigacions sobre irregularitats en contractacions de l'Ajuntament.

La sessió haurà d'abordar la pròrroga del contracte de serveis de manteniment i reparació de la flota de bicicletes i les aprovacions inicials del Pla local d'infància i adolescència 2020-2023 i del Pla local de Joventut per al mateix període.

En l'àmbit d'Urbanisme, a més de la urgència sobre l'aprovació provisional del projecte de l'escola La Mirada, passa per la sessió l'expropiació al passeig del Nard de Valldoreix per ampliar-lo entre l'avinguda del Baixador i l'avinguda de Ramon Escayola, així com una modificació puntual del PGM al parc de Can Sant Joan. També es porta la ratificació del conveni amb la conselleria d'Ensenyament per definir els nous límits de les parcel·les i l'ús compartit que es deriva d'algunes instal·lacions d'equipaments del carrer Pompeu Fabra a Mira-sol i avinguda de les Roquetes a Can Magí i que fan referència al futur complex aquàtic del districte, a tocar de l'institut-escola Catalunya.

Mocions institucionals i declaracions
  • Declaració de la junta de portaveus d'adhesió al manifest 25N 2020, Dia internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones.
  • Moció institucional per a la gestió visual de l'espai públic i millores en la mobilitat segura de les persones en temps de Covid-19.
  • Moció institucional per a la millora de la il·luminació i ambientació de la ciutat durant la campanya nadalenca.

  • Mocions dels grups municipals
  • Moció del grup municipal de Junts per Sant Cugat de mesures en benefici de la gent gran.
  • Moció d'ERC-MES, la CUP-PC i Junts per Sant Cugat per a la retirada de la medalla d'or de la ciutat al Rei emèrit Juan Carlos I.
  • Moció de la CUP-PC, Junts per Sant Cugat, el PSC-CP i ERC-MES, en nom de Marea Blanca Sant Cugat, per una atenció primària forta que doni resposta a l'actual situació de pandèmia.



    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.