Junts vol que s'eximeixin els grups vulnerables i afectats per la pandèmia del Tribut Metropolità

El grup municipal presentarà aquestes propostes a la propera reunió de la Taula del Tribut, que serà aquest dimecres


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu / Foto: Cugat Mèdia

El grup municipal de Junts per Sant Cugat proposa que s'eximeixin del Tribut Metropolità a persones en risc d'exclusió, comerciants, restauradors, oci nocturn i altres autònoms i pimes afectats per la pandèmia. A més, el grup municipal també proposa una rebaixa general del 15% per adaptar el tribut a la conjuntura actual. Les propostes de la formació local es presentaran aquest dimecres a la Taula del Tribut Metropolità de l'Ajuntament. La trobada havia de ser divendres passat, però es va posposar.

Junts per Sant Cugat insisteix en la "inequitat" del Tribut Metropolità, el qual asseguren "presenta indicis clars d'il·legalitat". Des de la formació demanen que es replantegi el tribut "des de zero" per garantir que els ingressos de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) siguin "equitatius i jurídicament consistents".

A més, el grup municipal critica que l'AMB ha formulat una proposta d'ordenança que "sembla aliena" a l'actual situació social i econòmica. És per això que Junts proposa que els col·lectius més vulnerables i afectats per la Covid-19 quedin exempts de pagar el Tribut Metropolità de 2021, i retornar, via ajuntaments, el del 2020. La mesura està destinada a ajudar a persones i famílies en risc d'exclusió, comerços de menys de 500 metres quadrats, restauració i oci nocturn i autònoms i pimes afectats per la pandèmia.

Entre el nou paquet de propostes de la formació local també destaca la petició d'una rebaixa general del tribut del 15% per adaptar-lo a la conjuntura actual a través d'una ordenança el 2021 i una subvenció als ajuntaments, i "modificar, homogeneïtzar i ampliar el criteri d'exclusió dels habitatges de primera residència amb menor valor cadastral, que arribarien al 20% del total."

Finalment, Junts insta a incloure en la tarifa plana de la zona 2 els títols de transport que van quedar exclosos, com gent gran i els joves; i posarà sobre la taula l'homogeneïtzació del cost del transport públic amb municipis de fora de l'AMB, com Rubí, Terrassa i Sabadell.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.