El govern esmena la moció de Junts per a la gent gran i posa en valor els projectes que ja ha engegat

El debat del ple municipal sobre el col·lectiu ha posat de nou sobre la taula la "necessitat" de la futura segona residència pública a Sant Cugat


  • Comparteix:

Gent gran de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Gent gran de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

El govern de Sant Cugat ha aprofitat una moció de Junts en benefici de la gent gran per remarcar les polítiques que ja executa per a aquest col·lectiu. El ple municipal ha aprovat, gairebé per unanimitat, un text que remarca la 'feina iniciada pel govern' amb diferents projectes que fan referència a la inclusió digital, a donar veu al col·lectiu amb el futur consell de la gent gran i amb millores a les residències.

ESCOLTA-HO

POTS CONSULTAR AQUÍ LA MOCIÓ ORIGINAL I AQUÍ LES ESMENES DE L'EQUIP DE GOVERN APROVADES

La regidora de Junts Núria Fernández ha posat èmfasi en la importància d'aquesta etapa vital i de vincular-la amb les polítiques municipals. Amb l'actual situació de pandèmia, ha explicat Fernández, han aflorat problemàtiques inherents al col·lectiu, com la bretxa digital i la gestió de les residències, competència de la Generalitat. Segons la regidora, les residències són "un dels grans problemes de la nostra societat".

De fet, al debat ha tornat a sorgir la necessitat de la segona residència pública per a la ciutat. Un centre que, segons el regidor de Cs Sergio Blázquez, "urgeix i és de vital importància". Blázquez ha recordat que ja es va aprovar una moció institucional que Junts i ERC van tombar al Parlament.

La tinenta d'alcaldia de Drets Socials i Igualtat, Núria Gibert, ha agraït "la preocupació" i les "bones intencions" de la moció de Junts, però ha criticat que recull "un batibull" de qüestions "de manera massa genèrica i un pèl caòtica". En aquest sentit, Gibert ha assegurat que quan van arribar al govern es van trobar "grans mancances" en aquest àmbit i una "desinversió" a la que ja hi han començat a posar remei. La tinenta d'alcaldia, això sí, ha allargat la mà a treballar conjuntament amb l'oposició pel "repte majúscul" de l'envelliment de la ciutat, "que no es resoldrà només amb la segona residència".




Núria Fernández

El gran problema que hem tingut i que encara no s'ha resolt és el de les residències de gent gran. Primer no tenir en compte que eren un problema de sanitat i no només de serveis socials. Per això a la moció proposàvem que s'inclogués el projecte d'habitatges tutelats i s'intal·li oxigen, entre d'altres.

Núria Gibert

Hi havia una manca molt important en polítiques d'envelliment actiu, en polítiques d'acompanyament i dependència, no només mancances, sinó també una falta de perspectiva de classe i exclusió social i moltes mancances en contemplar la gent gran com un col·lectiu amb veu pròpia. La moció que presenten recull d'una forma per mi massa genèrica i un pèl caòtica accions en aquestes tres línies.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.