Unanimitat del ple de Sant Cugat amb el nou pla local d'infància i adolescència 2020-2023

L'objectiu és detectar les necessitats i definir les prioritats d'aquest col·lectiu d'edat, un dels més grans de la població de Sant Cugat


Temes relacionats

Primer pas cap a un nou Pla Local de Joventut (16/nov/20)

Enllestit el nou Pla Local de Joventut 2020-2023 (12/nov/20)


  • Comparteix:

Sant Cugat és una de les ciutats amb més infants i adolescents en percentatge de població / Foto: Cugat Mèdia

Sant Cugat és una de les ciutats amb més infants i adolescents en percentatge de població / Foto: Cugat Mèdia

El nou pla local d'infància i adolescència 2020-2023 és més a prop. Un document 'assumible', segons el govern, i que ha de definir de manera transversal les polítiques municipals per cobrir les necessitats d'aquesta franja d'edat, una de les més nombroses, en percentatge, a la ciutat. L'aprovació inicial ha comptat amb el suport de totes les forces amb representació al ple municipal.

ESCOLTA-HO

La regidora d'Infància, Pilar Gorina, ha recordat que, precisament, la gran quantitat d'infants que hi ha a Sant Cugat fa que sigui més necessari encara definir les prioritats i treballar per "tenir cura" de les diverses necessitats d'aquesta etapa. Gorina ha destacat la "transversalitat" de la proposta, que ha comptat amb diverses àrees i perspectives, tot i que també reconeix que el document pot canviar a mesura que es revisi.

Des del govern han decidit dividir el pla 0-30 -de l'anterior mandat- en dos: un pla d'infància i adolescència i un pla de joventut, que també s'ha aprovat inicialment en la mateixa sessió plenària. Alguns dels àmbits del pla local d'infància i adolescència per als propers tres anys són l'educació, la salut, la pobresa, l'habitatge, la família, la inclusió i la seguretat, "en el sentit més àmbit de la paraula". Per part de Junts per Sant Cugat, la regidora Sandra Casat ha celebrat que la ciutat segueixi tenint un pla local d'infància i d'adolescència per "vetllar" per aquest col·lectiu. Un pla que encara s'ha d'aprovar definitivament, després de la fase d'al·legacions, però que de moment ha comptat amb la unanimitat de tots els grups municipals.


Pilar Gorina

Som una de les ciutats catalanes amb major proporció de població infantil i adolescent. Constatat això, és bo preguntar-nos què ha de fer la ciutat per protegir infants i adolescents i tenir cura de les necessitats, que ben diverses. Hi ha moltes infàncies amb moltes problemàtiques molt diferents.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.