La Zona de Baixes Emissions s'activarà a Sant Cugat el primer trimestre del 2021

Ho ha confirmat l'alcaldessa al 'Línia directa' de Cugat Mèdia, on ha respost les preguntes dels ciutadans


Temes relacionats

Així serà l'ordenança d'una zona de baixes emissions a Sant Cugat (18/mai/20)


  • Comparteix:

Sant Cugat posarà en marxa la Zona de Baixes Emissions (ZBE) durant el primer trimestre del 2021. Així ho ha concretat l'alcaldessa, Mireia Ingla, al programa 'Línia directa' de Cugat Mèdia, on ha recordat que l'ordenança està pendent de la seva aprovació definitiva per a l'entrada en vigor. En resposta a una pregunta ciutadana, d'Oriol Coromina, Ingla ha explicat que es tracta d'una normativa similar a la de Barcelona. En concret, el text aprovat inicialment, que va comptar amb la participació de 51 entitats, preveu que la ZBE afecti una àrea d'uns quatre quilòmetres quadrats, del centre de la ciutat. En aquest espai, tret d'excepcions, no es permetrà la circulació d'aquells vehicles que no disposin d'etiqueta ambiental entre les set del matí i les vuit del vespre de dilluns a divendres.



Aquesta és una de les preguntes que ha contestat l'alcaldessa al programa 'Línia directa', que mensualment emet Cugat Mèdia perquè els ciutadans puguin adreçar-se a Mireia Ingla. L'alcaldessa també ha donat resposta a altres qüestions plantejades pels ciutadans.

Volpelleres
L'alcaldessa ha avançat que els treballs per reubicar el parc del Patufet, afectat per la instal·lació dels mòduls de l'escola La Mirada, i dotar l'espai amb una pista estan a punt de començar. Ingla també ha explicat que la intenció és fer en aquest espai més millores, que es treballaran amb els veïns en el marc del consell de barri.

El que ja està a punt és el parc infantil del Bosc de Volpelleres. Ingla ha concretat que es tracta d'una obra de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) que va quedar interrompuda per la pandèmia i les restriccions, però que ara s'ha pogut reprendre i ja està enllestida.

Avinguda de Cerdanyola
Les obres per vianantitzar el segon tram de l'avinguda de Cerdanyola començaran d'aquí a un any. Segons ha explicat Ingla, l'AMB ja està treballant en el projecte executiu d'aquesta segona fase de les obres, que arribarà del passeig de Torre Blanca fins al carrer de Borrell.

A més, les obres dels Jardins del Vallès, que van quedar també aturades per la pandèmia, estan pràcticament acabades.

Ingla també s'ha referit a la Xesca, l'immoble ubicat a l'avinguda de Cerdanyola, que està pendent del seu enderroc, que ha d'executar la propietat.

Escola Avenç
Les obres pendents de pavimentació i adequació del camí del Crist Treballador, que porta a l'Avenç, començaran a mitjans de l'any vinent amb la intenció que estiguin enllestides abans d'acabar el curs. L'alcaldessa ha concretat que la intenció del consistori no és només arranjar el camí en el tram que queda, sinó també introduir-hi millores perquè sigui un camí escolar segur i que estigui integrat en l'entorn. Amb aquest objectiu, ha dit Ingla, l'Ajuntament està en contacte amb la direcció de l'escola i l'Associació de Famílies d'Alumnes (AFA) per "buscar les millors alternatives".

La Unió
Les seccions de La Unió ja poden tornar al nou equipament. Així ho ha assegurat l'alcaldessa, que ha explicat que ja s'ha informat la junta de l'entitat que poden fer ús dels espais ja acondicionats per a les seves activitats. De fet, Ingla ha subratllat que es tracta "d'un nou equipament", construcció del qual ascendeix a uns cinc milions d'euros.

"Poden entrar quan vulguin", ha afirmat Ingla, que també ha recordat que està pendent el projecte escenotècnic, pressupostat en més de dos milions d'euros, a més de la fórmula administrativa de gestió, després de l'anunci de dissolució del consorci.

Entitats esportives
El Futbol Sala Sant Cugat tindrà reformes al local de la seu social. Així s'ha compromès Ingla, com ja ho va fer durant la presentació de la temporada 2019-2020. El projecte tindrà pressupost, ha dit l'alcaldessa, però encara no té calendari.

Pel que fa als equipaments per als entrenaments de les entitats esportives de la ciutat, en resposta a una pregunta del Qbasket, Ingla ha reconegut que no hi ha prou instal·lacions municipals, però ha recordat que "no hi ha cap entitat que no tingui un lloc per entrenar". De fet, ha argumentat que l'Ajuntament paga espais privats perquè totes les entitats puguin gaudir d'un lloc on entrenar. Això sí, ha dit Ingla, la intenció de l'equip de govern és poder millorar l'eficiència en el repartiment dels espais de cara a la temporada 2021-2022.

Cicle de cinema d'autor
Els Cinemes Sant Cugat, dins el cicle de cinema d'autor, projecten en versió original subtitulada en català (VOSC), sempre que existeixi aquesta versió. Així ho ha dit l'alcaldessa en resposta a una pregunta sobre el compliment de la moció aprovada pel ple sobre aquesta qüestió.

Escoles bressol
Ja està activada la borsa de docents per a les escoles bressol. L'alcaldessa ha explicat que això permetrà cobrir les necessitats dels centres, a més de les vuit contractacions que ja s'han fet. Ingla ha respost així la pregunta de Maria Alonso de per què l'escola bressol Gargot encara no havia contractat la professora que necessiten.

Famílies nombroses
Les ordenances fiscals del 2021 mantenen les bonificacions en l'IBI per a famílies nombrosos, però introdueixen criteris de renda. Una mesura, que diu Ingla, no és recaptatòria, com li deia Pau Vilalta en la seva pregunta, ja que la voluntat de l'equip de govern és que totes les bonificacions atenguin aquests criteris de renda, ha dit.

Plaques fotovoltaiques
També es mantenen les bonificacions en l'IBI per la instal·lació de plaques fotovoltaiques. Aquests ajuts es tramiten en coordinació entre diverses administracions, fet que ha provocat alguns retards. Segons Ingla, el motiu és que les certificacions no es fan des del mateix Ajuntament, ha dit en resposta a la pregunta de Rosa Maria Gamarra, que es queixava que s'havia instal·lat plaques el 2019 i encara no ha rebut la bonificació de l'IBI.

Gossos
L'Ajuntament descarta realitzar tests als excrements dels gossos al carrer per identificar els propietaris i sancionar-los. Segons Ingla, aquesta mesura no ha funcionat a altres municipis i és per això que s'ha descartat la seva implantació al municipi.

A més, i davant algunes queixes per sorolls a la nit provocats per gossos, l'alcaldessa ha recordat que en cas d'incompliment de la normativa es pot avisar la Policia Local.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.