La consellera Àngels Ponsa signa el Llibre d'Honor de Sant Cugat, la ciutat on va descobrir la seva 'vocació política'

La consellera s'ha reunit amb l'alcaldessa i la tinenta d'alcaldia de Cultura per parlar de temes pendents de l'Ajuntament


  • Comparteix:

La consellera de Cultura, la santcugatenca, Àngels Ponsa, ha visitat aquest divendres Sant Cugat per signar el Llibre d'Honor de la ciutat. L'alcaldessa, Mireia Ingla, ha rebut a la que va ser tinenta d'alcaldia a l'Ajuntament durant vuit anys. Per això, Ponsa ha assegurat que ha viscut aquesta visita 'amb molta il·lusió i emoció', ja que Sant Cugat és 'casa seva' i on va descobrir la seva 'vocació política i la voluntat de servei públic'. En el text que ha deixat al llibre d'honor, la consellera ha dedicat unes paraules als presos independentistes: 'La cultura ens farà lliures'.

En la seva visita a la ciutat, Ponsa ha assegurat que la conselleria està "en contacte permanent amb el sector" i estan treballant de manera "cooperativa". Així i tot, la consellera ha destacat que "no estem en una bona situació", ja que quan es van reprendre els actes culturals les dades epidemiològiques estaven millor que en els darrers dies. Una situació que obligaria a "limitar les activitats que suposen interacció i moviment" un altre cop, si així ho afirmen les autoritats sanitàries.

Després de signar el Llibre d'Honor de Sant Cugat, Ponsa s'ha reunit amb l'alcaldessa, Mireia Ingla, i la tinenta d'alcaldia de Cultura, Esther Madrona, per parlar sobre els efectes de la Covid-19 en el sector cultural, però també per informar d'actes culturals pendents a Sant Cugat. Així ho ha explicat Ingla, que s'ha referit a temes com les obres al Monestir, l'any Gabriel Ferrater i Sant Cugat com a Capital de la Sardana, una cita que s'ha hagut de moure en el calendari a causa de la pandèmia.

A la recepció de la consellera Ponsa, a més de l'alcaldessa i la tinenta d'alcaldia de Cultura, també hi han sigut presents el primer tinent d'alcaldia, Pere Soler; el tinent d'alcaldia Francesc Duch i la portaveu de Junts per Sant Cugat, Carmela Fortuny. La CUP i Cs no han assistit a la visita institucional.

A través d'un comunicat, el portaveu municipal de Cs, Aldo Ciprian, anunciava aquest dijous que han pres aquesta postura per les decisions de la conselleria de Cultura durant la pandèmia de la Covid-19. Davant aquesta decisió, Ponsa ha remarcat que "cadascú és lliure d'anar on vulgui". Així i tot, ha assegurat que el grup municipal deu "haver llegit i escoltat poc" el que el sector cultural diu sobre la feina feta des del departament de Cultura "a favor d'intentar tirar endavant amb el sector", tenint en compte l'actual situació sanitària.





Àngels Ponsa

Estem en contacte permanent amb el sector. Estem fent una feina molt cooperativa, més que res perquè no estem en una bona situació. Quan vam començar amb aquesta represa estàvem amb un 0,7 d'Rt , i avui estem sobrepassant el 0,9. No són bones notícies.

Mireia Ingla

No només parlarem del tema restriccions Covid sinó també de tots els temes que tenim pendents com a Ajuntament: mMonestir, any Gabriel Ferrater, Capital de la Sardana perquè hem hagut de canviar el calendari sovint per tema Covid.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.