Sant Cugat acollirà diumenge l'exposició itinerant d'Òmnium 'Amnistia Ara!'

L'exposició a favor de l'alliberament de tots els presos polítics, exiliats i represaliats estarà situada a la plaça de l'U d'octubre de 10 h a 14 h


  • Comparteix:

Imatge de la instal·lació de l'exposició d'Òmnium Cultural

Imatge de la instal·lació de l'exposició d'Òmnium Cultural

Sant Cugat rebrà aquest diumenge 6 de desembre a la plaça de l'U d'octubre l'exposició artística itinerant d'Òmnium Cultural a favor de l'alliberament i amnistia de tots els presos polítics, exiliats i represaliats. La instal·lació està formada per 50 fotografies que representen les 2.850 persones 'represaliades' des de l'any 2017. Alhora, es podran veure 200 cel·les amb barrots fets amb bolígrafs, que s'aniran enretirant com a símbol d'alliberament per recollir firmes en suport a la carta que Jordi Cuixart va escriure a Pedro Sánchez, el passat 16 d'octubre.

En aquesta carta el president d'Òmnium Cultural insta al president del govern espanyol a reconsiderar la tramitació de la petició de l'indult per als presos polítics catalans, tot i que li recalca que ell prefereix l'amnistia per sobre de l'indult.

L'exposició es va presentar a Barcelona el passat 16 d'octubre amb motiu del tercer aniversari de l'empresonament de Jordi Cuixart i Jordi Sánchez. Es tracta d'una versió d'una acció impulsada el 2010 per l'ONG Human Rights Watch a l'Estació Central de Nova York per denunciar l'existència de 2.100 presos polítics a Birmània. A més, la instal·lació també recorrerà altres poblacions com Olot, Terrassa, Girona, Mataró, Cornellà de Llobregat, Molins de Rei, Reus, Roda de Ter, Centelles, El Masnou i Tordera.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.