Alejandro Fernández (PP) creu que la llei Celaá és 'un atac sense precedents' a la llibertat educativa

El president i candidat del PP català ha visitat Sant Cugat aquest dissabte per reunir-se amb les AMPA d'escoles concertades


  • Comparteix:

El PP es reuneix a Sant Cugat per mostrar el seu rebuig a la llei Celaá / Foto: Cedida (PP)

El PP es reuneix a Sant Cugat per mostrar el seu rebuig a la llei Celaá / Foto: Cedida (PP)

El president del Partit Popular de Catalunya, Alejandro Fernández, ha qualificat la nova Llei Orgànica de Modificació de la Llei Orgànica Educativa (LOMLOE) com un 'atac sense precedents' a la llibertat educativa i a la 'llibertat de tots els pares d'escollir el model educatiu que volen pels seus fills'. Així ho ha afirmat Fernández en una visita aquest dissabte a Sant Cugat, on també s'ha reunit amb representants de les AMPA d'escoles concertades per recollir les seves preocupacions i queixes respecte a la coneguda com a llei Celaá. El president del PP català ha recordat que aquest diumenge se sumen a les mobilitzacions contra la nova normativa.

En la trobada d'aquest dissabte entre el PP i les AMPA d'escoles concertades, Alejandro Fernández assegura que hi ha hagut una "sintonia absoluta" i que els representants de les AMPA els ha transmès la "profunda preocupació" dels pares i mares per la LOMLOE. Consideren que "trenca" amb el "model de convivència entre educació concertada, privada i pública". Les AMPA també han traslladat la preocupació per "la pèrdua de la cultura de l'esforç que planteja la llei", la qual preveu "passar de curs tot i tenir assignatures suspenses". Fernández ha assegurat que el PP continuarà "defensant les reivindicacions" de les AMPA de centres concertats i que les portaran al Congrés dels Diputats, al Parlament de Catalunya i, "si és necessari, al Tribunal Constitucional (TC).

La Covid i les eleccions del 14F
El candidat popular ha aprofitat la visita d'aquest dissabte a Sant Cugat per reflexionar sobre les decisions més recents a l'Estat espanyol i a Catalunya respecte a la pandèmia. Fernández ha criticat la manca de "coordinació i lideratge" del govern espanyol i remarca que "no té cap sentit que a Espanya tinguem 17 plans de vacunació diferents i 17 plans de Nadal". "Cal un govern d'Espanya que defineixi un model" i que, després, pugui ser adaptat per cada comunitat autònoma en el "seu marc competencial", afirma el president del PP català.

A menys de dos mesos de les eleccions catalanes del 14 de febrer i amb dubtes de si es podrà celebrar, Alejandro Fernández ha fet referència als comicis dels Estats Units, les quals "s'han pogut celebrar amb total garantia sanitària". Per això, el candidat popular creu que la Generalitat ha de garantir que el 14F la ciutadania pugui exercir el seu dret a vot sense posar en risc la seva salut. El PP creu que "no s'està analitzant l'ajornament en clau sanitària", sinó que es fa per "interessos electorals".




Alejandro Fernández

Ens han manifestat una profunda preocupació per la llei Celaá perquè trenca aquest model de convivència entre educació concertada, privada, i pública, que no hi havia cap problema i que funcionava perfectament. També estan preocupats per la pèrdua de cultura de l'esorç que planteja aquesta llei.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.