Sant Cugat, a punt de disposar d'un pla perquè la cultura popular i tradicional 'no s'aturi'

El ple ha aprovat inicialment aquesta iniciativa


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu dels Bastoners de Sant Cugat / Foto: Ajuntament

Imatge d'arxiu dels Bastoners de Sant Cugat / Foto: Ajuntament

Pas gairebé final perquè Sant Cugat disposi d'un pla estratègic de la cultura popular i tradicional d'arrel catalana. El ple municipal ha aprovat inicialment una proposta sorgida del treball de diagnosi de la situació del sector, els anys 2017 i 2018, amb l'anterior govern, i que ha de servir per guiar la feina de la taula de cultura popular i tradicional i cobrir algunes de les necessitats i 'debilitats' de les entitats. Els grups municipals de l'executiu hi han votat a favor, mentre que Junts i Cs s'han abstingut.

ESCOLTA-HO

El document vol millorar la relació de col·laboració entre l'administració i la trentena d'entitats d'aquestes característiques que hi ha a la ciutat, en les quals estan directament implicades unes 2.000 persones. El pla consta de vuit eixos estratègics de les quals pengen més d'una setantena d'accions per seguir fomentant aquest àmbit cultural.

La tinenta d'alcaldia de Cultura, Esther Madrona, ha explicat que amb aquesta iniciativa es vol refermar l'"arrelament" de la cultura popular, però també "obrir-se a noves possibilitats i nous públics".

El posicionament de Junts ha estat una "abstenció crítica". El regidor del grup municipal Josep Maria Vallès considera que aquest document no ha assolit prou consensos de les més de 30 entitats de cultura popular i tradicional de Sant Cugat.

El Joan i la Marieta
Al ple també s'ha donat llum verda a un nou protocol dels gegants de Sant Cugat, el Joan i la Marieta, que regularà el seu ús i la dinamització per part de la colla. Tots els grups han donat suport a la mesura, tret de Cs, que s'ha abstingut per la participació de la colla gegantera i de les figures en actes de tarannà independentista.


Esther Madrona

Amb aquest pla volem que la cultura popular segueixi arrelada a la ciutat, però que innovi i s'obri a nous públics.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.