Front comú a l'EMD per aconseguir la urbanització de l'avinguda Baixador de Valldoreix

L'última junta de veïns de l'any ha servit per aprovar inicialment el pressupost del 2021 per l'abstenció del PSC i el vot diriment del president


  • Comparteix:

Imatge de la sessió, que ha hagut de ser, de nou, telemàtica / Foto: Youtube EMD Valldoreix

Imatge de la sessió, que ha hagut de ser, de nou, telemàtica / Foto: Youtube EMD Valldoreix

Unanimitat a la junta de veïns de l'EMD de Valldoreix per desencallar el projecte d'urbanització de l'avinguda Baixador. L'última sessió de l'any ha servit per aprovar una moció per tancar el projecte i definir els costos i l'aportació econòmica de l'EMD amb el veïnat. La junta també ha aprovat inicialment el pressupost del 2021 per a l'EMD, de més de 10,4 milions d'euros, gràcies a l'abstenció del PSC i al vot de qualitat del president, Josep Puig, que ha desfet l'empat a quatre. A més, el govern ha anunciat que finalment el passeig reial del 5 de gener no es farà per manca de garanties de seguretat, s'ha aprovat definitivament el projecte d'enllumenat públic i s'ha prorrogat el contracte de subministrament elèctric amb Endesa.



Mocions
La junta ha començat amb la lectura del manifest Dia Mundial contra la Sida. A banda d'això, s'han debatut sis mocions. A banda de la unanimitat en la de "posar fil a l'agulla" a l'urbanització de l'avinguda Baixador, Valldoreix ha donat suport a la feina de la taula del tribut metropolità, tal com va fer el ple municipal de Sant Cugat. Tot i que finalment les al·legacions presentades a l'AMB han estat desestimades, els vocals han posat en valor la voluntat d'arribar a consensos. La vocal de Cs, Ana Cano, hi ha votat en contra defensant que es tracta d'un tribut injust i que cal suprimir-lo.

També s'ha aprovat una proposta de la CUP-PC a la qual s'hi han sumat la resta de grups excepte Cs per promocionar el model agroalimentari i els productes de proximitat. La moció implica obrir una nova línia de treball a la vocalia de comerç per impulsar polítiques alimentàries sostenibles, a més de fer un recull municipal de productes i productors locals per millorar-ne la connexió i la xarxa. Cs hi ha votat en contra argumentant que l'administració pública "no ha d'entrar" en aquest tipus qüestions i que és feina de privats i "decisions de consum personals".

L'EMD també ha aprovat donar suport a Dani Gallardo, el jove madrileny condemnat a quatre anys i mig de presó per, presumptament, agressió contra un agent de l'autoritat i desordres públics en una mobilització a la capital espanyola contra l'empresonament dels líders polítics independentistes catalans. Els grups proposants consideren injusta la condemna i la defineixen com una "venjança" i un acte més de "repressió" i de "judicialitzar un conflicte polític". La vocal del PSC, Susanna Casta, s'ha mostrat indecisa en la votació per, d'una banda, sentir "empatia" per Gallardo i de l'altre creure en l'estat de dret. Finalment s'hi ha abstingut. La representant de Cs, Ana Cano, ha votat en contra i ha reivindicat la separació de poders i el "respecte a les lleis", a més de "no blanquejar la violència".

Finlament, la junta ha rebutjat dues propostes de Cs, una de millora al sector industrial de Can Calopa i l'altra per a la instal·lació d'elements per reduir la velocitat del trànsit del passeig de Valldoreix. La resta de vocals ha criticat les propostes i ha assegurat que ja s'està treballant, primer, en una millora integral de Can Calopa i, després, en un projecte d'urbanització, arranjament i un nou carril bici al passeig de Valldoreix.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.