Junts per Sant Cugat insta l'equip de govern a defensar el model educatiu català

La formació també torna a presentar la moció al ple per demanar que es posi en marxa el Pla Estratègic de l'Esport


  • Comparteix:

Junts presenta una moció en defensa del model educatiu català / Fotot:  Ajuntament (Lluís Llebot)

Junts presenta una moció en defensa del model educatiu català / Fotot: Ajuntament (Lluís Llebot)

Junts per Sant Cugat demana a l'equip de govern que defensi el model d'escola catalana i el sistema d'immersió lingüística davant l'aprovació de la nova Llei Orgànica de Modificació de la Llei Orgànica Educativa (LOMLOE). A través d'una moció al ple d'aquest gener, la formació també insta el govern a treballar perquè la coneguda com a Llei Celaá reconegui 'el paper i les competències que ha de tenir la Generalitat' per garantir la diversitat lingüística en l'educació.

El grup municipal presentarà aquesta proposta a través d'una moció al ple dilluns vinent. Junts insta els grups municipals a "preservar" la Llei d'educació de Catalunya i que es garanteixi el dret de tots els alumnes el coneixement tant del català, i l'aranès a la Vall d'Aran, com del castellà.

En aquest ple també, Junts torna a presentar una moció per posar en marxa el Pla Estratègic de l'Esport. Junts considera que cal una creació "urgent" de la Comissió Operativa per a l'Esport de Sant Cugat (COESC) i que ha d'estar liderada per l'Ajuntament i comptar amb la representació de la Coordinadora d'Entitats Esportives de Sant Cugat, SantCugatCreix, Paidos, Team Partners i de la pluralitat política de la ciutat. El text de grup municipal també proposa que l'equip de govern traslladi al Consell Municipal de l'Esport les conclusions d'aquesta comissió.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.