Sant Cugat en Comú proposa obrir el procés de selecció del Síndic de Greuges

Els comuns volen modernitzar la institució i garantir-ne la seva independència


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de l'última candidatura dels comuns de Sant Cugat per a les municipals / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu de l'última candidatura dels comuns de Sant Cugat per a les municipals / Foto: Cugat Mèdia

Sant Cugat en Comú proposa canviar l'actual procés de selecció del Síndic de Greuges per fer partícipes les entitats i la ciutadania. Arran de la renúncia de l'actual síndic, Ramon Palacio, els comuns plantegen elaborar un nou reglament de la institució per modernitzar-la i garantir, alhora, la independència i autonomia del càrrec.

L'agrupació ha explicat que caldria aprofitar el moment de canvi per dotar a la figura del Síndic de la rellevància que li correspon com a òrgan de supervisió. A més, també planteja canviar el nom de la institució per "Sindicatura de Greuges", per tal d'utilitzar un llenguatge inclusiu.

Per poder realitzar aquests dos canvis, caldria fer una modificació del reglament que regula la institució. El grup polític aposta perquè es garanteixi la suficiència d'equip humà i de recursos del síndic, per assegurar-ne la independència. Tot i això, el portaveu dels comuns, Ramon Gutiérrez, ha explicat a Cugat Mèdia que no volen fer una proposta tancada, ja que això no li correspon al seu partit.


Ramon Gutiérrez

Nosaltres tampoc no volem fer una proposta molt concreta, perquè no ens toca, però sí que creiem que el funcionament actual d'elecció única per part de l'alcaldia no és adequat. Per això proposem que es faci un procés obert que com a mínim inclogui la participació d'entitats i de la ciutadania.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.