La Generalitat dona el vistiplau definitiu per a la construcció de l'escola La Mirada

La comissió de Territori ha donat llum verda a la planificació municipal que situa l'edifici en una parcel·la al parc del Bosc de Volpelleres


  • Comparteix:

Imatge del projecte de l'escola La Mirada / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Imatge del projecte de l'escola La Mirada / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Ja és definitiu: l'edifici de l'escola La Mirada s'ubicarà al parc del Bosc de Volpelleres. Fonts de Territori han confirmat a Cugat Mèdia que la comissió territorial d'Urbanisme de l'àmbit metropolità de Barcelona ha donat llum verda a l'aprovació provisional per part del ple de Sant Cugat de la modificació del planejament. Aquest canvi desplaça la ubicació de l'edifici 19 metres al nord per minimitzar l'impacte sobre una zona d'arbres. Així, l'informe desfavorable que va emetre al respecte l'Oficina Territorial d'Acció i Avaluació Ambiental de Barcelona (OTAA) no ha decantat la balança cap a l'aturada del projecte i, per tant, que l'escola hauria de ser una realitat per al curs 2023-2024.

Ara ja estan superats tots els tràmits urbanístics i podrà començar la construcció, que segons un acord amb la Generalitat, assumirà el govern al 80%, mentre que Sant Cugat en finançarà el 20% restant, tot i que avançarà la inversió.

La ubicació inicial del projecte va quedar descartada arran d'un informe desfavorable de Protecció Civil, cosa que va suposar l'endarreriment del projecte.

El projecte de l'escola està en marxa des de 2016 en uns mòduls a tocar de l'escola l'Olivera, a Volpelleres. Els endarreriments han fet que aquest espai de mòduls s'hagi hagut d'ampliar a l'altra banda de l'Olivera, al parc del Patufet.

Des de l'Ajuntament faran valoració de l'aprovació definitiva del planejament en una roda de premsa aquest dijous al matí.

Per part de l'AFA de la Mirada, celebren l'acord que s'ha assolit tant al ple de l'Ajuntament com a la comissió de Territori i confien que els terminis no es vegin afectats per més endarreriments.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.