Els diners que reben els grups polítics municipals estaran controlats per un reglament

El ple municipal l'ha aprovat i ara ha de passar el període d'exposició pública abans de l'aprovació definitiva


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu d'un ple municipal / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu d'un ple municipal / Foto: Cugat Mèdia

Sant Cugat incrementarà el control dels diners que reben els grups polítics municipals. L'Ajuntament tindrà un reglament per justificar i fer més transparents les assignacions econòmiques als partits. El ple municipal ha aprovat inicialment per unanimitat aquest reglament, que ara ha de passar el període d'exposició pública i l'aprovació definitiva.

ESCOLTA-HO

El nou reglament ha estat consensuat amb tots els grups municipals i estableix aspectes com en què es poden gastar les subvencions, com s'ha de controlar la comptabilitat i les obligacions de justificació, i retorn si cal, dels diners atorgats.

Cada grup municipal rep cada mes 750 euros fixos, més un plus de 500 euros al mes per regidor. És a dir, uns 16.250 euros en total cada mes per a tots els grups municipals. Amb el nou reglament, aquests diners s'hauran de justificar en funció de les condicions de despesa que estableix i es farà una liquidació econòmica al final del mandat, que es publicarà.

La tinenta d'alcaldia de Bon Govern i Transparència, Lourdes Llorente, s'ha felicitat per l'aportació de tots els grups municipals a aquest nou mecanisme de control, que evidencia "l'aposta per la transparència i el bon govern" i del qual ha dit que "era necessari".




Lourdes Llorente

Per la transparència i el bon govern era necessari fer aquest reglament, de la mateixa que a altres entitats demanem la justificació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.