Turu demana el reconeixement de l'EMD com a administració municipal en el reglament del Síndic de Greuges


  • Comparteix:

L'oposició a Valldoreix critica el llenguatge 'independentista' de Turu

L'oposició a Valldoreix critica el llenguatge 'independentista' de Turu

La presidenta de l'EMD de Valldoreix, Montserrat Turu, ha fet esmenes a l'esborrany del reglament pel futur Síndic de Greuges de Sant Cugat per considerar que el document no tenia en compte el fet que l'EMD és una administració municipal, equiparable a l'Ajuntament. Els grups de l'oposició a Valldoreix, CiU i PP, han censurat l'actuació de Turu per haver-los exclòs del procés i perquè les seves esmenes presenten Valldoreix com si fos un municipi independent.

La presidenta de l'EMD, Montserrat Turu, ha fet arribar les seves esmenes i aportacions a la comissió encarregada de redactar el reglament del futur Síndic de Greuges de Sant Cugat, una comissió integrada per tots els grups polítics representats al consistori.

Turu considera que l'esborrany del reglament no tenia en compte que a Sant Cugat hi ha dues administracions, i que l'EMD de Valldoreix és equiparable a l'Ajuntament pel que fa a les seves competències. A més, Turu s'ha mostrat molesta pel fet que l'EMD no hagi estat convidat a participar en la comissió per redactar el reglament. L'escoltem.

Montserrat Turu

Sobre les seves competències, pròpies i delegades, Valldoreix és un ajuntament. Això s'havia d'aclarir al reglament. A més, l'EMD hauria d'haver estat present en la comissió redactora.


Turu ha explicat, a més, que les esmenes de Valldoreix al reglament del Síndic no s'han pogut consensuar amb l'oposició per manca de temps, i ha convidat a CiU i PP a fer les seves aportacions en els propers dies.

Des de CiU, interpreten aquest fet com una exclusió i critiquen la manca de diàleg i la precipitació que, segons diuen, ha caracteritzat l'actuació de la presidenta de l'EMD en aquest tema. A més, consideren que el contingut de les esmenes de Turu és 'confús' i que, en alguns casos, utilitza llenguatge secessionista. Escoltem Marc Monells, vocal de CiU a l'EMD.

Marc Monells

No està ben definit l'àmbit de l'EMD en relació al municipi. En alguns casos, a més, s'utilitza llenguatge secessionista.


En el mateix sentit s'ha expressat el vocal del PP, Josep Maria Canals, que considera que Valldoreix és 'un districte de Sant Cugat' i critica que la presidenta de l'EMD descrigui el seu territori com un municipi independent.

Josep Maria Canals

Valldoreix és un districte de Sant Cugat. Tal com està descrit a les esmenes, sembla un municipi independent. Fins que no es demostri que tenim autonomia financera, jo mai donaré suport a això.


Davant d'aquestes crítiques, la presidenta de l'EMD, Montserrat Turu, ha convidat als grups de l'oposició a presentar les seves aportacions durant aquesta setmana, per tal de consensuar-les i enviar-les a la comissió que s'encarrega de la redacció del reglament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.