Puig, sobre el projecte de Baixador: 'Si una gran majoria no el volgués, potser l'hauríem de replantejar'

L'EMD està disposada a escoltar tothom i recorda que hi ha sistemes de finançament per facilitar el pagament de la part que han d'assumir els veïns


  • Comparteix:

Imatge del projecte de l'avinguda Baixador / Foto: EMD Valldoreix

Imatge del projecte de l'avinguda Baixador / Foto: EMD Valldoreix

L'EMD de Valldoreix deixa la porta oberta a 'replantejar' el projecte d'urbanització de l'avinguda Baixador si 'una gran majoria' del veïnat de la zona no l'accepta. Ho ha dit el president de l'administració descentralitzada, Josep Puig, en una roda de premsa en què ha subratllat que les reunions per presentar la iniciativa als propietaris de l'avinguda van anar 'com la seda'. Les declaracions de Puig arriben després que l'Associació de Veïns de Baixador expressés a Cugat Mèdia queixes sobre els detalls del projecte i també pel cost que suposarà per als propietaris.

El projecte d'urbanització de l'avinguda Baixador suposarà una despesa de 5 milions d'euros, dels quals el 56% assumiran els propietaris de la via, a través de contribucions especials, i la resta anirà a càrrec de les administracions. Puig ha explicat que encara no està definit com es distribuiran l'esforç econòmic l'EMD i l'Ajuntament. En declaracions a TV3, l'alcaldessa, Mireia Ingla, assegurava que "L'EMD dirà què pot pagar i nosaltres [l'Ajuntament] ens comprometem, com hem fet fins ara, a assumir la resta".

A la roda de premsa Puig s'ha mostrat crític amb el posicionament d'alguns veïns, ja que considera que alguns van comprar els seus terrenys a un preu inferior sabent que en algun moment haurien d'assumir part del cost de la urbanització. També ha subratllat que el soterrament de les torres elèctriques el va finançar l'Estat i que, a més, hi havia el compromís de l'administració local de pagar a Endesa en cas que els diners estatals no haguessin arribat. "Hi ha un compromís especial", ha recalcat Puig.

Pel que fa al pagament dels diners per part de cadascun dels propietaris, Puig ha fet referència a aquells que puguin tenir dificultats per fer la despesa. "Hi ha molts sistemes de finançament", ha explicat, i ha fet referència als de la Diputació de Barcelona, que permetrien facilitar el pagament.

Des de l'Associació de Veïns de Baixador reclamaven el desbloqueig de les llicències d'obra. Puig, però, referma que això no és possible i que només es podrà fer quan comencin els treballs d'urbanització.

El president de l'EMD ha anunciat, a més, que properament s'instal·lan coixins berlinesos a la via per evitar els excessos de velocitats dels vehicles que hi passen.


Josep Puig

Si de 90 surten 60 que no ho volen, no s'urbanitza. Estem oberts a escoltar a tothom. Si una gran majoria no ho volgués, ho hauríem de replantejar.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.