Ciutadans reclama ampliar la wifi gratuïta als centres de salut, parcs i districtes de Sant Cugat

El partit taronja fa especial incidència en la residència pública Santa Rosa, que no té wifi


  • Comparteix:

Els regidors de Ciutadans a l'Ajuntament de Sant Cugat davant la residència pública Santa Rosa / Foto: Cugat Mèdia

Els regidors de Ciutadans a l'Ajuntament de Sant Cugat davant la residència pública Santa Rosa / Foto: Cugat Mèdia

El grup municipal de Ciutadans presentarà una moció al ple de març per demanar una ampliació de la cobertura de la xarxa wifi gratuïta a tots els centres de salut, parcs i districtes 'perifèrics' de Sant Cugat. Els tres regidors del partit amb representació al consistori critiquen que la posada en marxa del projecte WIFI4EU a Sant Cugat només contempli nou punts del nucli de la ciutat, tot i que un estarà ubicat a Mira-sol.

Per als taronges, un dels fets més preocupants és que la residència pública de gent gran Sant Rosa no disposa de xarxa wifi, la qual cosa consideren molt greu. La regidora de Cs, Munia Fernández-Jordán, ha explicat que aquest fet és un greuge per als usuaris. "Ens hem de posar a la pell de les persones que estan aquí, que han d'accedir a través de les seves dades personals dels seus mòbils a continguts d'internet. Haurien de tenir ja a la seva plaça, per ser pública, serveis essencials com aquest. Entenem que és un error del plec de la concessionària, que s'hauria de resoldre d'immediat i entenem que hauria de ser una prioritat de l'Ajuntament i que això no es pot tolerar ni un minut més", ha dit Fernández-Jordán en una roda de premsa davant les instal·lacions de la residència. Aquest fet, han explicat, no el presentaran com a moció sinó com a prec directament a l'equip de govern, com faran també amb la falta de xarxa mòbil que hi ha, diuen, al barri de Can Cortés, a les Planes.

Des de l'empresa gestora, Mutuam, asseguren que no es tracta de cap excepció i que la Generalitat, qui té la competència de les residències, no exigeix cap tipus d'instal·lació de xarxa wifi per als usuaris. Malgrat això, explica que tant als vuit centres de dia com a les sis residències que gestionen, inclosa la de Sant Cugat, faciliten l'accés a les comunicacions telemàtiques amb dispositius connectats a una xarxa mòbil. A Sant Cugat n'hi ha cinc, amb els quals s'ha "garantit el contacte electrònic durant la pandèmia" amb els familiars "sempre que ha calgut". A més, també han implantat gratuïtament l'aplicació 'Famileo', una eina que permet crear una revista en paper que s'entrega a la gent gran amb els missatges i les imatges que els familiars han penjat prèviament.

La voluntat de la moció
Ciutadans busca que s'acordi la planificació del projecte WIFI4EU abans de la seva implementació i que l'Ajuntament estudiï la possibilitat d'incrementar la cobertura a barris fora del nucli del centre amb una partida pressupostària específica.


Munia Fernández-Jordán

Ens hem de posar a la pell de les persones que estan aquí, que han d'accedir a través de les seves dades personals dels seus mòbils a continguts d'internet. Haurien de tenir ja a la seva plaça, per ser pública, serveis essencials com aquest. Entenem que és un error del plec de la concessionària, que s'hauria de resoldre d'immediat i entenem que hauria de ser una prioritat de l'Ajuntament i que això no es pot tolerar ni un minut més.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.