El servei de mediació, la cobertura mòbil i la crisi climàtica, a l'audiència pública

Cugat Mèdia recull els detalls de les intervencions de l'audiència pública del ple municipal


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de l'ajuntament de Sant Cugat / Foto: Ajuntament

Imatge d'arxiu de l'ajuntament de Sant Cugat / Foto: Ajuntament

La qualitat del servei de mediació, la falta de cobertura a diferents punts de Sant Cugat i la crisi mediambiental són alguns dels temes que s'han abordat a l'audiència pública del ple de març. Cugat Mèdia recull aquí totes les intervencions.

ESCOLTA-HO

Serveis de mediació
Eva Lafuente ha elogiat l'Oficina Municipal d'Informació Ciutadana (OMIC), i en particular, el servei de mediació. És per això que Lafuente ha proposat millorar els canals de comunicació perquè més ciutadans puguin conèixer aquest servei. En concret, proposa que ofereixi més hores d'atenció i que es posi en marxa una campanya informativa al respecte. Li ha respost la tinenta d'alcaldia Elena Vila (3'), que considera que l'OMIC és un servei "consolidat" que s'ha sabut adaptar als canvis, com és el cas de la situació sanitària.

Els projectes de Mira-sol
Lafuente també ha preguntat en quin punt es troben algunes reivindicacions històriques de Mira-sol. Li ha respost, per una part, el tinent d'alcaldia Francesc Duch (6'40''), que ha parlat del complex aquàtic, "una prioritat" per a l'equip de govern. Duch ha detallat que està previst que, com a molt tard, el ple d'abril posi fil a l'agulla a un tràmit urbanístic perquè les obres puguin arrencar l'any que ve i estiguin enllestides l'estiu de 2023.

Per la seva banda, el primer tinent d'alcaldia, Pere Soler (8'45''), ha fet referència a les pantalles acústiques a les autopistes B-30 i AP-7 al pas per Mas Gener. Explica que l'Ajuntament està pendent que es concreti si els Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) recullen alguna partida destinada a aquest efecte.

Falta de cobertura a Can Cortés
El veí de Can Cortés Borja Aitor Arriaga (13'20'') ha alertat que a Can Cortés tenen problemes greus de cobertura i proposa que sigui l'Ajuntament qui instal·li una antena. La tinenta d'alcaldia Lourdes Llorente (14'30'') admet que s'han detectat "punts cecs" de cobertura també al parc Central, a la zona de l'Arxiu Nacional i a Valldoreix i que l'Ajuntament està pressionant a les operadores privades per ampliar la xarxa d'antenes. De fet, subratlla que correspon a aquestes companyies assolir acords amb el veïnat per instal·lar-les. Amb tot això, en cas que s'exhaurís la via de l'acord amb les operadores, Llorente explica que l'Ajuntament es plantejaria constituir-se com a teleoperadora per garantir el dret a la cobertura.

Sobirania fiscal
Des de l'ANC, Artur Royo (21'55'') ha preguntat a l'alcaldessa, Mireia Ingla, què farà si des de la tinència d'alcaldia d'Hisenda, encapçalada per Pere Soler, no es dona compliment a la moció perquè l'Ajuntament pagui els impostos a l'Agència Tributària de Catalunya. Ingla (22'30'') ha subratllat que el consistori sempre dona compliment a les mocions.

Emergència climàtica i Bosc de Volpelleres
El veí Arnau Gibert (23'50'') ha reclamat més contundència a l'equip de govern amb les polítiques per fer front a l'emergència climàtica. Considera que el Pla d'Acció Climàtica és insuficient i que està basat en "objectius polítics i electorals". Encara en clau mediambiental, també ha intervingut Isidre Castañé (27') que ha criticat que l'edifici de l'escola La Mirada s'instal·li en una parcel·la al parc del Bosc de Volpelleres i ha alertat de l'impacte en la biodiversitat que tindrà l'obra. Els ha respost la comissionada en Emergència Climàtica, la regidora Alba Gordó (31'), que ha manifestat el compromís de l'Ajuntament en matèria mediambiental. De fet, ha posat com a exemple la posada en marxa de la Zona de Baixes Emissions (ZBE).

Crítiques a la Zona de Baixes Emissions
El portaveu de la plataforma Repensem la Zona de Baixes Emissions, Marc López, ha criticat que la ZBE serà perjudicial per a les rendes baixes, que "no podran accedir al centre". Considera que l'executiu local ha buscat "el titular i la medalla" i que no pot "restringir i sancionar sense tenir alternatives". El regidor de Mobilitat, José Gallardo (36'), ha defensat que aquest és el primer pas per a una mobilitat més sostenible, tot i que ha admès que "els canvis costen". Gallardo, a més, s'emplaça a millorar el servei de bus urbà per oferir una alternativa de mobilitat de qualitat.

L'app d'Ethics for Esports
Des de SantCugatCreix, Maurici Benito ha preguntat quan rebrà el relleu per gestionar l'aplicació d'Ethics for Esports. El regidor d'Esports, Francesc Carol, assegura que el govern està fent les gestions per fer el traspàs aquesta setmana.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.