L'Ajuntament tanca el 2020 amb 31 milions d'euros de romanent

D'aquests, 14 milions es mantenen com a reserva financera i 17 estaran disponibles


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de l'ajuntament / Foto: Ajuntament

Imatge d'arxiu de l'ajuntament / Foto: Ajuntament

L'Ajuntament ha tancat el pressupost del 2020 amb un romanent positiu de 31 milions d'euros. El tinent d'alcaldia de Presidència, Hisenda, Serveis Urbans, Mobilitat i Seguretat, Pere Soler, n'ha donat compte al ple d'aquest dilluns, on ha explicat que d'aquests 31 milions, 14 es mantenen com a reserva financera per a factures ja compromeses i altres previsions, mentre que 17 milions d'euros estaran disponibles, especialment per a ajuts i accions per mitigar els efectes socials i econòmics de la Covid-19.

ESCOLTA-HO


Des de l'octubre passat, els ajuntaments poden fer servir els romanents sense limitacions, ja que el govern espanyol va suspendre les regles fiscals per als exercicis 2020 i 2021. El primer tinent d'alcalde, però, ha concretat que per recomanació de l'interventor i la secretaria, es reserva una partida de 14 milions d'euros per "prudència financera".

De fet, d'aquests 14 milions d'euros, vuit són per a despeses ja compromes i factures comptabilitzades, tres per a possibles devolucions dels requeriments de les plusvàlues, dos per a factures no conformades però amb previsió i un per a altres qüestions.

Pel que fa als 17 milions restants, Soler ha avançat que la intenció es destinar-los a ajuts al teixit econòmic i a la ciutadania, a mitigar els efectes de la Covid-19 i a fer front a noves necessitats.

La resta d'organismes autònoms vinculats al consistori també presenten romanents en positiu. Amb el tancament de l'exercici 2020, el deute viu de l'Ajuntament és de 33 milions d'euros. Això implica, segons ha concretat Soler, el 58% de la capacitat d'endeutament del consistori, que no pot superar el 75%.

Crítiques de l'oposició
La presentació del tancament del pressupost ha suscitat crítiques des de l'oposició. El regidor de Cs Sergio Blázquez ha carregat contra l'executiu pel fet que hagin sobrat diners i considera que "no ha sabut utilitzar correctament el romanent per ajudar la ciutadania". En aquest sentit, el regidor de Junts per Sant Cugat Carles Brugarolas ha reclamat al govern local que posi "tota la carn a la graella" per fer front a les conseqüències econòmiques de la crisi sanitària.

Brugarolas ha estat especialment crític amb gestió del primer tinent d'alcaldia, Pere Soler, al capdavant de l'àrea d'Hisenda: "Si jo hagués presentat aquests resultats, la CUP i ERC se'm tirarien al coll". Soler, per la seva banda ha respost tant a Junts com a Cs: "Entenc els seus discursos i que facin demagògia, nosaltres en fèiem quan estàvem a l'oposició, però érem més constructius". I ha anat més enllà: "No reconeixeran mai res, són incapaços de reconèixer mai res".


Pere Soler





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.