L'EMD afirma que l'Ajuntament coneixia des del 2003 l'abocador de Can Tintoré


  • Comparteix:

Casadellà recorda que la responsabilitat de clausurar la planta és del consistori, i no de l'EMD

Casadellà recorda que la responsabilitat de clausurar la planta és del consistori, i no de l'EMD

L'EMD responsabilitza l'Ajuntament de Sant Cugat per no haver actuat davant l'existència d'un possible abocador incontrolat a Can Tintoré. El president accidental de l'EMD, Josep Casadellà, assegura que el consistori tenia coneixement de les activitats que es desenvolupaven en aquestes instal·lacions almenys des de l'any 2003 i recorda que la capacitat de legalitzar o clausurar la planta és de l'Ajuntament, i no de l'EMD.

Josep Casadellà assegura que el paper de l'EMD en aquest tema és mínim i subsidiari, ja que la seva única funció era elaborar un certificat de compatibilitat urbanística que havia de servir per comprovar que en els terrenys de Can Tintoré s'hi podia realitzar una activitat de triatge de runa.

Casadellà admet que els informes tècnics que van portar l'EMD a elaborar un certificat positiu estaven equivocats, tot i que en el moment en que es va visitar ell lloc semblava que l'activitat es limitava als 400 metres quadrats demanats. Casadellà ha afegit, a més, que l'enginyer de Sant Cugat també va inspeccionar les instal·lacions i va donar el seu vist-i-plau. A més, el president accidental de l'EMD critica el fet que l'Ajuntament no informés l'EMD d'un canvi en el PGM al sector de Can Tintoré, un canvi que afectava el contingut dels informes elaborats des de Valldoreix. Per tot això, Casadellà responsabilitza l'Ajuntament de la situació.

Josep Casadellà

Nosaltres només erem una part del procés administratiu iniciat per Sant Cugat. La responsabilitat és tota seva, el nostre paper és subsidiari. A més, nosaltres depenem de la informació que ens dóna Sant Cugat sobre canvis del PGM, cosa que tampoc van complir.


A més, Josep Casadellà ha recordat que l'Ajuntament coneixia, almenys des de l'any 2003, la possibilitat que hi hagués una activitat irregular a Can Tintoré i que el propi tinent d'alcalde de Serveis Territorials, Joan Recasens, va demanar un informe tècnic al respecte.

Josep Casadellà

El 2003 l'Ajuntament de Papiol va denunciar a Sant Cugat que hi havia moviments de terres a la zona. El propi Joan Recasens va demanar un informe tècnic. Per això no entenem que ara digui que Valldoreix no compleix, quan qui no compleix és ell.


Casadellà insta ara a l'Ajuntament a clausurar la planta de Can Tintoré davant l'evidència que la seva activitat no és només de triatge de runa, sinó que també podria dedicar-se a emmagatzemar residus de la construcció de forma incontrolada.

A banda, des de l'actual equip de govern de l'EMD remarquen que durant l'anterior mandat, i sota la presidència de Miquel Paraira, d'UDC, es van iniciar 3 expedients d'infracció urbanística per abocaments de deixalles i runes, però que cap d'aquestes denúncies va tenir una continuïtat per via administrativa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.