El pont de la Salut s'arranjarà per posar en relleu el seu interès patrimonial

El projecte costarà gairebé 63.000 euros, que assumirà l'Ajuntament de Sant Cugat


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu del pont / Foto: EMD de Valldoreix

Imatge d'arxiu del pont / Foto: EMD de Valldoreix

El pont de la Salut, construcció que data de mitjans del segle XIX, s'arranjarà per potenciar el seu interès patrimonial. L'EMD de Valldoreix ha aprovat inicialment, a la junta de veïns d'aquest dijous, el projecte de restauració, pressupostat en 62.980 euros que assumirà l'Ajuntament de Sant Cugat i que redactaran els serveis tècnics del Consorci del Parc Natural de Collserola. La descoberta d'aquesta peça arquitectònica va ser de manera fortuïta: l'estiu de 2017, amb unes obres d'arranjament de la via, va quedar al descobert l'estructura. Tot i que no està catalogada, l'EMD creu que amb la restauració es pot 'consolidar aquest punt d'interès en l'itinerari a peu del camí de la Salut'.

Amb les obres es netejarà l'estructura, es reconstruirà el coronament i es recuperarà la inscripció que té gravada. L'entorn del pont s'adequarà amb murs de contenció, però es procurarà que "la major part possible" quedi al descobert. També es pavimentarà amb pedra la llera del torrent per evitar l'erosió. També es pavimentarà la via amb sauló i s'instal·laran bancs, un cartell informatiu i s'hi plantaran arbustos als talussos.

Quatre de quatre

Totes les mocions que han passat aquest dijous per la sessió plenària han prosperat. El PSC ha aconseguit el suport de tots els vocals (tret de la de Cs, que s'ha abstingut) per saccejar el nomenclator i que reconegui persones rellevants de la vila, en particular dones. De fet, es farà una crida a la ciutadania perquè hi aporti les seves idees.

Per la seva banda, ERC-MES també ha aconseguit tirar endavant la moció perquè l'administració descentralitzada posi en marxa dos plans d'igualtats: un destinat a la pròpia EMD i un altre per a la ciutadania. L'objectiu dels republicans és que això s'assoleixi amb el suport de l'Oficina de Dones de la Diputació de Barcelona i amb la col·laboració de l'Ajuntament. L'únic grup que no ha votat a favor ha estat Cs, que s'ha abstingut

Un altre text que ha rebut llum verda, en aquesta manera de manera unànime, ha estat la proposta perquè l'Ajuntament i l'EMD busquin noves fórmules per finançar l'arranjament de la riera de Saladrigues i el Torrent de Buscarons. L'elevat cost de la realització del projecte, proper als 8,5 milions d'euros, ha impulsat aquesta moció per trobar camins alternatius de finançament i subvencions en altres administracions supramunicipals.

També ha rebut una resposta positiva de tots els vocals la moció de Cs per declarar Valldoreix vila compromesa amb el benestar emocional i la salut mental, i actuarà per prevenir els suïcidis i atendre als supervivents. El text, que també va rebre suport municipal al ple de dilluns, proposa també crear una campanya de sensibilització, la implicació dels equipaments municipals, l'elaboració d'una campanya específica de prevenció del suïcidi i la revisió del protocol de suïcidis actual, per incorporar-hi actuacions preventives.

El nou edifici de Correus

El vocal Bernat Gisbert ha avançat alguns detalls de l'ampliació de l'edifici de correus de Valldoreix, situat a la plaça del Casalet. Amb els treballs, l'espai disposarà de 20 metres quadrats més i arribarà als 61. També hi haurà un espai destinat només a la càrrega i descàrrega. La millora d'aquesta oficina era una petició persistent per part de l'administració descentralitzada.

El comiat d'Ana Cano

La junta de veïns d'aquest dijous ha estat l'última d'Ana Cano com a portaveu de Cs, després que fes pública la seva renúncia. Els seus companys han agraït la seva tasca malgrat les diferències ideològiques. Prendrà el relleu a Cano, a partir de la propera sessió plenària, José Miguel García.

A la sessió plenària s'ha donat compte d'un lleuger canvi al cartipàs de l'EMD. Es tracta d'un intercanvi de carteres: la d'Educació, fins ara sota el comandament d'Elena Degollada, passa a mans de Susana Herrada; la de l'Àmbit de Monmany, fins ara gestionada per Herrada, de la queda Degollada. A més, el vocal Bernat Gisbert ja ha recuperat totes les seves carteres, després d'haver estat de baixa per paternitat.

Lluís Recoder, exalcalde i advocat

El nom de l'exalcalde Recoder ha sonat aquest dijous a la junta de veïns. El portaveu de la CUP-PC, Ferran Margineda, ha explicat que l'EMD ha contractat els serveis de l'exbatlle i que això pot suposar una "incompatibilitat", ja que Recoder també treballa per als veïns de l'avinguda Baixador en relació al conflicte que existeix quant a la urbanització d'aquesta via. La secretària interventora, però, ha subratllat que de moment no es produeix una incompatibilitat, ja que Recoder, almenys de moment, només fa un acompanyament legal al veïnat, que no ha engegat cap mesura legal.

Festes locals

El plenari ha donat llum verda per unanimitat als festius de la vila per al 2022: el 3 de març (Sant Medir) i el 16 de setembre (Sant Cebrià).

Mira aquí la sessió íntegra






Josep Puig

És una obra de segona meitat del segle XIX, en el camí del Monmany a la Salut. Tot i que no està catalogat, el seu interès patrimonial justifica la restauració.

Ana Cano

Espero haver pogut contribuir una miqueta amb la meva modesta aportació a ajudar els veïns.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.