Sant Cugat aprova aquest dilluns el pressupost del 2021 després de descartar la norantena d'al·legacions

La sessió, que torna a ser presencial per als regidors, es pot seguir en directe a Cugat Mèdia a partir de les 16 h


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu d'un dels darrers plens presencials / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu d'un dels darrers plens presencials / Foto: Cugat Mèdia

El ple municipal ratifica aquest dilluns, a la sessió ordinària de maig, el pressupost municipal de 2021. Amb els comptes, que ja van superar l'aprovació inicial i que fins ara s'ha sotmès al període d'al·legacions, de les quals s'han desestimat totes, l'administració local es dotarà de 152,7 milions, un 2,37% més que el 2020. El plenari, que té lloc a les 16 h i es pot seguir en directe a Cugat Mèdia, recupera la presencialitat dels regidors a la sala de plens, després de mesos de sessions telemàtiques. A les 19 h tindrà lloc l'audiència pública amb les preguntes de la ciutadania.

CONSULTA AQUÍ L'ORDRE DEL DIA

El plenari farà efectiva una declaració de la junta de portaveus contra la LGTBI-fòbia, amb motiu del Dia Internacional contra l'Homofòbia, que es commemora el 17 de maig. A més, se sotmetrà a votació l'aprovació del protocol municipal per abordar les violències sexuals en espais públics d'oci.

D'altra banda, encara en clau de Drets Socials i Igualtat, passarà pel plenari l'adhesió, fins a 2024, al programa del Servei Local de Teleassistència de la Diputació de Barcelona, així com a la Carta Alimentària de la Regió Metropolitana de Barcelona.

Mocions

Els grups municipals amb representació han acordat dues mocions institucionals. La primera, original de Junts per Sant Cugat, pretén reduir els terminis d'execució d'obres i obertures de la masia de Can Canyameres, a Volpelleres, com a espai públic. També es donarà compte d'un altre text institucional per reclamar una millor gestió dels ERTO.

D'altra banda, se sotmetran a debat quatre propostes dels grups municipals. Dues d'elles prosperaran, ja que les formacions proposants sumen regidors de sobra per aconseguir una majoria. És el cas del text d'ERC-MES, CUP-PC i Junts de suport a Guillem, el jove santcugatenc de la dessuadora taronja, detingut a Via Laietana de Barcelona durant les protestes del procés.

També tirarà endavant la moció de la CUP-PC, ERC-MES, PSC i Junts per garantir l'accés universal a les vacunes contra la Covid-19. Aquesta arriba a proposta de les entitats Amnistia Internacional Catalunya, Medicus Mundi, Metges del Món, Metges Sense Fronteres i Oxfam Intermon.

El projecte de Ragull Centre tornarà a protagonitzar debat a la seu plenària. Cs i Junts presenten un text perquè es reformuli aquesta iniciativa d'habitatge públic al barri del Monestir-Sant Francesc. Recentment, en una reunió amb el veïnat, l'Ajuntament ja ha mostrat predisposició per reformular, si cal, el projecte.

Finalment, Junts presenta en solitari una moció per crear un certificat verd digital local que permeti reactivar l'activitat de manera segura per als sectors més afectats per la pandèmia. La idea és agafar com a model el certificat verd digital de la UE, que demostrarà que una persona ha estat vacunada contra la Covid-19, que ha rebut un resultat de la prova negatiu o que s'ha recuperat del virus.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.