Òmnium Sant Cugat continua la lluita per l'amnistia amb la recollida de més de 3.000 signatures

Un debat entre un jurista i la membre de junta nacional d'Òmnium Cultural, Marta Garsaball, ha servit per cloure la recollida de firmes a la ciutat


  • Comparteix:

Al final del debat el públic ha pogut formular preguntes als membres participants / Foto: Cugat Mèdia

Al final del debat el públic ha pogut formular preguntes als membres participants / Foto: Cugat Mèdia

Òmnium Sant Cugat ha recollit més de 3.000 firmes per demanar al Congrés dels Diputats l'amnistia per als encausats del procés. Un col·loqui a la plaça de l'Ú d'octubre aquest diumenge ha servit per posar punt final a la recollida de signatures a Sant Cugat. El jurista Joan J. Queralt, especialista en dret penal, i la membre de Junta nacional d'Òmnium Cultural i encausada per participar a l'1 d'octubre en el departament d'Exteriors, Marta Garsaball, han estat els participants del debat. Els eixos principals del col·loqui han estat la proposta de l'amnistia, la situació actual amb què es troben els encausats del procés i les possibilitats que hi ha per seguir treballant en l'autodeterminació de Catalunya.

Esquerra Republicana, Junts per Catalunya, la CUP, Òmnium i Amnistia i Llibertat son les organitzacions que estan portant a terme la campanya de l'amnistia. El president d'Òmnium Sant Cugat, Jaume Angerri, explica que prefereixen l'amnistia per davant de l'indult perquè l'amnistia consisteix a fer que el Congrés dels Diputats reconegui que "allò que s'ha condemnat no era delicte". En el cas de l'indult, Angerri apunta que "et diuen que has estat culpable, però que per gràcia d'algú et perdonen".

La membre de la Junta nacional d'Òmnium Cultural, Marta Garsaball, apunta que "amb l'amnistia no es renuncia a res", que és un procés a llarg termini, però "si no hi creguéssim, no l'estaríem emprenent". Garsaball creu que és necessària "la col·laboració d'Espanya" per obtenir l'amnistia. El 20 de juny es presentaran les firmes recollides al Congrés dels Diputats.





Jaume Angerri

Òmnium Sant Cugat ha recollit més de 3.000 signtatures per l'amnistia i és una de les ciutats que més n'ha recollit.

Marta Garsaball

Amb l'amnistia no es renuncia a res, reprenguem-ho per la via política i no per la via judicial.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.