Ja és ferma la sentència que anul·la la modificació del contracte de l'EMD i la gestora del Complex Esportiu de Valldoreix

El Tribunal Suprem ha inadmès el recurs de cassació que havia presentat l'empresa gestora contra la sentència


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu del Complex Esportiu de Valldoreix / Foto: Google Maps

Imatge d'arxiu del Complex Esportiu de Valldoreix / Foto: Google Maps

La sentència que anul·la la modificació del contracte per a la gestió del Complex Esportiu de Valldoreix que l'EMD i la concessionària Eventing Sports Cinc van signar el juliol del 2012 ja és ferma, després que el Tribunal Suprem hagi inadmès el recurs de cassació que va presentar l'empresa. Així, la justícia referma els arguments de Veïns i Veïnes Progressistes de Valldoreix i de qui aleshores era vocal d'ICV i portaveu de la Candidatura de Progrés i Catalanista de Valldoreix, Pau Alonso, que aquell mateix any van interposar un recurs contenciós contra l'EMD en considerar que la modificació de l'acord canviava les bases del contracte original i que 'afavoria l'interès privat per sobre del públic'.

L'entitat considera que amb la decisió del Suprem "la història s'ha acabat" i que ara s'obre la porta a veure com es pot aplicar la sentència. La membre del col·lectiu Roser Casamitjana considera que la solució de tot plegat no ha de passar per tornar al conveni original de 2003, ja que "estava mal fet" i "era un cau de conflictes entre l'EMD i l'empresa". Per tant, Veïns i Veïnes Progressistes de Valldoreix proposa ara, a través d'un dictamen que ja va fer arribar l'any passat a l'administració descentralitzada, "seure a taula, fer un estudi econòmic i mirar com es pot resoldre". El text preveu preparar un nou concurs perquè no es deixi de prestar el servei. En tot cas, la concessió per a Eventing Sports Cinc acabaria l'any 2028.

El col·lectiu d'esquerres valldoreixenc, a més, prepararà una proposta de moció per debatre la situació a la junta de veïns de Valldoreix. En tot cas, el text no estarà llest per a la sessió plenària d'aquest mes; com a molt d'hora es posarà sobre la taula a la junta de juliol.

L'EMD, que ja va avançar l'estiu passat que no prendria cap decisió quant a la concessió del complex esportiu fins que la sentència fos ferma, expressarà el seu posicionament després d'estudiar la situació amb els advocats.


Roser Casamitjana

Si tenim en compte que el contracte de 2003 era un desastre i que el de 2012 no es pot aplicar, proposem seure, fer un estudi econòmic i mirar com es pot resoldre de la millor manera possible.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.