El conveni per al traspàs del transport urbà a l'AMB estarà fet abans d'acabar l'any

Tot i així, l'Ajuntament avançarà la renovació dels autobusos per adaptar-se a la Zona de Baixes Emissions


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu d'un autobús de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia (Guillem Babitsch)

Imatge d'arxiu d'un autobús de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia (Guillem Babitsch)

L'Ajuntament té previst tenir acabat el conveni amb l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) per fer el traspàs del transport públic urbà abans d'acabar l'any. Així ho ha assegurat aquest divendres el tinent d'alcaldia de Presidència, Hisenda, Serveis Urbans, Mobilitat i Seguretat, Pere Soler, qui ha recordat que l'actual contracte està caducat i que cal renovar la flota d'autobusos, 12 en total, per adaptar-se a la Zona de Baixes Emissions.

Aquesta renovació té un cost d'uns quatre milions d'euros, segons ha xifrat Soler, que l'Ajuntament assumirà, però que quedarà amortitzada després amb el traspàs de la gestió del transport urbà.

De fet, s'aprofitarà també aquest canvi per fer una reconfiguració de les línies.

Canvi de la flota de vehicles municipals
El cas dels autobusos no és l'únic. L'alcaldessa, Mireia Ingla, ja va anunciar al programa 'Línia directa' de Cugat Mèdia que es renovarien durant aquest any els vehicles municipals que no compleixen amb la normativa de la Zona de Baixes Emissions.

De fet, està previst que al ple d'aquest dilluns ja s'aprovi una modificació del pressupost per incloure una partida de 140.000 euros per comprar els vehicles de Protecció Civil. Caldrà també una nova modificació dels comptes municipals per incorporar els 900.000 euros necessaris per a la renovació de la flota de la brigada.

Soler calcula que el cost total del canvi de les flotes que s'adapten als requeriments de la Zona de Baixes Emissions està entre els cinc i els sis milions d'euros.

Modificació del pressupost
A més de la partida per a la renovació dels vehicles de Protecció Civil, la modificació del pressupost del 2021 que passa aquest dilluns pel ple municipal també inclou 1,5 milions d'euros de mesures per pal·liar els efectes de la Covid-19. En concret, ha explicat Soler, més d'un milió són per a ajuts a empreses, 300.000 de subvencions a comerços per la campanya de vals de descompte i 7.000 de suport a recursos humans.

També estan previstos en la modificació 450.000 euros de despeses de defensa jurídica i 370.000 euros d'indemnització per a la UTE adjudicatària de la construcció del complex de Mira-sol, que va haver d'aturar obres per falta de finançament.

Del total de la modificació, 5 milions provenen del romanent i la resta d'altres partides que no s'executaran.


Pere Soler

De moment tenim la pròrroga del contracte actual i la nostra intenció és tenir abans d'acabar l'any tenir tancat el conveni amb l'AMB. Ens queda molt poc, queden uns serrells jurídics.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.