Vistiplau de l'Ajuntament perquè l'EMD sigui membre de ple dret del Consorci del Parc Natural de Collserola

Es dona resposta així a una reivindicació històrica de l'EMD, que podrà intervenir en la presa de decisions


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de Collserola / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu de Collserola / Foto: Cugat Mèdia

Pas en ferm perquè l'EMD de Valldoreix tingui vot i veu propi al Consorci del Parc Natural de Collserola. El ple de l'Ajuntament de Sant Cugat ha donat llum verda de manera unànime a modificar els estatuts de l'òrgan perquè l'administració descentralitzada s'hi pugui integrat com a membre de ple dret. Per al tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbà, Francesc Duch, aquesta aprovació suposa una 'evolució' quant a la descentralització de les competències que aglutina d'EMD.

ESCOLTA-HO

Integren el consorci la Diputació de Barcelona, l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i la Generalitat, així com els nou municipis que formen part d'aquesta zona verda, entre ells Sant Cugat. Es posa així fil a l'agulla a una reivindicació històrica de l'EMD, que ara podrà intervenir en la presa de decisions del consorci.

El Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola és una entitat pública de caràcter associatiu i de naturalesa institucional i local que té per objectiu la gestió i desenvolupament del Pla Especial d'Ordenació i de Protecció del Medi Natural del Parc de Collserola. El consorci exerceix les competències de gestió, de caràcter general o local, que corresponen als ens consorciats respecte al Parc Natural.


Francesc Duch

La idea és ajustar la representativitat en els organismes existents de les competència que ja tenim delegades. És una evolució en la descentralització de l'EMD.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.