Absolen Guillem Padilla, el jove de la dessuadora taronja detingut durant les protestes per la sentència de l'1-O

La família manté la denúncia per maltractaments del jove, que el 2019 era menor, contra la Policia Nacional


  • Comparteix:

Guillem, el jove de la dessuadora taronja / Foto: Cugat Mèdia

Guillem, el jove de la dessuadora taronja / Foto: Cugat Mèdia

El santcugatenc Guillem Padilla, el noi de la dessuadora taronja, ha quedat absolt de l'acusació de desordres públics i atemptat contra l'autoritat durant la vaga general del 18 d'octubre de 2019 contra la sentència del Procés. Segons explica el col·letiu Alerta Solidària, en la sentència el jutge assegura que no poden condemnar el Guillem perquè l'única prova és la declaració dels agents de la Polícia Nacional suposadament afectats. L'advocada del jove santcugatenc, que en moment dels fets tenia 16 anys, destaca aquest punt de la sentència perquè és just el contrari del que ha passat amb la sentència del Marcel Vivet. La família Padilla manté la denúncia contra la Policia Nacional per maltractaments, que ara mateix es troba al Tribunal Constitucional.

El 18 d'octubre de 2019 es van fer virals les imatges de la detenció d'un jove que portava una dessuadora taronja, que es manifestava a Via Laietana contra la sentència de l'1-O. La càrrega policial el va agafar per sorpresa i els antiavalots el van reduir. Guillem Padilla va explicar el seu cas en aquesta entrevista a Cugat Mèdia.

L'advocada de Guillem Padilla, Norma Pedemonte, ha lamentat que s'hagi hagut d'arribar fins al judici per un cas sense proves: "No calia passar el que hem passat. Si no hi ha cap prova incriminatòria, calia arribar fins al judici? Han tingut un any i mig per portar proves i no han fet absolutament res".

Pedemonte ha posat de relleu els arguments que ha fet servir el jutge per absoldre el seu client, que era menor quan va passar tot, ja que diu que la declaració d'uns policies no pot ser l'única prova incriminatòria. L'advocada contraposa aquesta sentència amb la que recentment ha condemnat un altre activista, Marcel Vivet.

La família manté el pols amb la Policia Nacional
Aquesta absolució no tanca encara el cas 'del noi de la dessuadora taronja'. Norma Pedemonte assegura que la família Padilla no retira la denúncia contra la Policia Nacional per suposats maltractaments. Fa uns mesos el Tribunal Constitucional va admetre a tràmit el recurs contra l'arxivament de la denúncia per maltractaments contra Guillem de l'Audiència de Barcelona.

"Nosaltres seguirem aquest procediment fins on calgui i mentre la família vulgui. De moment estem al TC, i el següent pas seria a instàncies superiors. De moment la família vol mantenir el procediment obert. Un cop parli el TC en tornarem a parlar, perquè això pot passar en un any o en vuit", ha conclòs Pedemonte.




Norma Pedemonte

"No calia passar el que hem passat, és a dir. Si no hi ha cap prova incriminatòria, calia arribar fins al judici? Han tingut un any i mig per portar proves i no han fet absolutament res".

Norma Pedemonte

"El que fa el jutge del guillem amb la sentència és dir que si el policia és víctima o és subjecte passiu s'ha de valorar si s'ha de donar veracitat i si pot ser la única declaració vàlida per acreditar un fets. És el cas contrari del Marcel Vivet".



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.