La seguretat del Monestir i un reconeixement a Pla Narbona, propostes de Junts pel ple municipal

Les dues mocions comptaran amb el suport de tots els grups municipals al ple d'aquest dilluns


  • Comparteix:

Un acte vandàlic ha trencat recentment la Creu de Terme del Monestir de Sant Cugat / Foto: Localpres

Un acte vandàlic ha trencat recentment la Creu de Terme del Monestir de Sant Cugat / Foto: Localpres

La Comissió Gestora del Reial Monestir de Sant Cugat farà un estudi per posar sobre la taula totes les mesures de seguretat necessàries per protegir i preservar el conjunt monumental. Aquest és el principal acord de la proposta de Junts al ple municipal per garantir la seguretat del recinte, en referència per exemple al recent atac vandàlic contra la Creu del Terme. A més, a la sessió d'aquest dilluns, el principal grup de l'oposició també presenta una moció de reconeixement al dibuixant, dissenyador i artista gràfic florestà Josep Pla-Narbona, que va morir l'any passat amb 92 anys. Les dues propostes compten amb el suport tant dels tres partits del govern com de Ciutadans.

La seguretat del conjunt monumental del Monestir


CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ
L'Ajuntament es comprometrà, per tant, a fer, mitjançant la Comissió Gestora del Reial Monestir de Sant Cugat, un estudi de les mesures de seguretat "susceptibles a ser implantades" per a la protecció d'aquest patrimoni històric i cultural de la ciutat. Tot i que no volen entrar en mesures concretes, que haurà de proposar directament l'estudi, el regidor de Junts Josep Maria Vallès destaca la importància d'aquesta proposta perquè es faci una "preservació completa" del Monestir i el seu entorn.

Reconeixement del ple de Sant Cugat a Josep Pla-Narbona


CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ
El ple, a més, també reconeixerà la figura i la trajectòria professional i artística de Josep Pla-Narbona, artista i dissenyador gràfic que va viure a la Floresta des del 1991 fins a la seva mort, el desembre de l'any passat. A més de tots els premis i reconeixements que va tenir Pla-Narbona, nacionals i internacionals, el regidor de Junts Albert Salarich ha posat en valor la integració de l'artista en la vida associativa de Sant Cugat i de la Floresta. El text també contempla la creació d'una comissió de l'Ajuntament que, conjuntament amb la família de Pla-Narbona, acordi actes o accions de reconeixement pòstum de la ciutat al dissenyador.




Josep Maria Vallès

És important que continuem treballant, com s’ha fet sempre i es continua fent, per preservar el conjunt escultòric del Monestir, però també és igual d’important, en paral·lel, treballar per garantir la seguretat del conjunt monumental, perquè si no no seria una preservació completa. Hem de tenir cura possible i la màxima atenció del nostre Monestir.

Albert Salarich

Reconegut arreu, premi Nacional de Disseny 2004, Creu de Sant Jordi 2019. Un capdavanter, pioner en la seva disciplina, mestre de mestres. A Sant Cugat ha viscut i treballat els darrers 30 anys, integrant-se en la vida associativa i educativa, hi ha estat sempre. No podem fer una altra cosa que, com a ciutat, sumar-nos a tots aquests reconeixements.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.