Compromís plenari per la preservació i protecció del Monestir de Sant Cugat

La moció arriba després que es fes malbé la Creu de Terme, a causa d'una bretolada


  • Comparteix:

El Monestir de Sant Cugat en una imatge d'arxiu / Foto: Cugat Mèdia

El Monestir de Sant Cugat en una imatge d'arxiu / Foto: Cugat Mèdia

El ple fa efectiu el compromís per conservar i preservar el Monestir. Ho ha fet amb una moció institucional, original de Junts per Sant Cugat, amb què el govern s'emplaça a materialitzar aquest efecte amb un pla d'usos i la subvenció de la Generalitat a través del pla director. El compromís s'ha fet efectiu després que, fa unes setmanes, es malmetés la Creu de Terme per una bretolada.

ESCOLTA-HO

El ple ha exposat com a motiu d'aquest acord la importància històrica del Monestir, construït entre els segles IX i XIV, i especialment destacat pel Claustre, clar exponent del romànic català. L'any 1931 va ser declarat Bé Cultural d'Interès Nacional i avui forma part del Museu de Sant Cugat, fet pel qual es garanteix que es vetlli per la conservació com a patrimoni històric, artístic i cultural de la ciutat. Tot el conjunt monumental del Monestir és de titularitat municipal, i va ser la Comissió Gestora del Monestir de Sant Cugat que va decidir elaborar un Pla Director per arranjar l'església, i que també va preparar un Pla d'Usos de tot l'entorn.

La Comissió Gestora del Reial Monestir de Sant Cugat està integrada per representants de l'Ajuntament de Sant Cugat, la Generalitat de Catalunya, la Parròquia de Sant Pere d'Octavià (Monestir), el Bisbat de Terrassa, la Diputació de Barcelona, la UAB i el Grup d'Estudis Locals de Sant Cugat (GEL).



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.