El PSC Sant Cugat lliura a la fundació del partit 'el llegat' de Maria Dolors Renau

Els socialistes han fet entrega de l'obra de Renau, estretament vinculada al partit


  • Comparteix:

El primer secretari del PSC Sant Cugat, Pere Soler / Foto: PSC

El primer secretari del PSC Sant Cugat, Pere Soler / Foto: PSC

El PSC de Sant Cugat ha lliurat a la Fundació Rafael Campalans l'obra completa de Maria Dolors Renau, qui fou presidenta de la Internacional socialista de dones i va estar molt vinculada al partit. Renau va morir l'agost de 2019 i, llavors, la seva família va cedir a l'agrupació local dels socialistes 'el seu llegat en forma de llibres, dietaris i reconeixements'. Ara, el PSC fa aquest homenatge pòstum a la psicòloga, pedagoga, política, escriptora i activista social, fent una donació a la fundació del partit. En tot cas, els socialistes santcugatencs ha digitalitzat el material per poder seguir consultant-lo. El primer secretari del PSC de Sant Cugat, Pere Soler, ha lloat la tasca feta per Renau en tots els àmbits de la seva vida.

Renau va destacar per la seva participació en la política estatal i europea. Diputada al Congrés, al Parlament Europeu i presidenta de la Internacional Socialista de les de Dones durant quatre anys (1999- 2003). Des de la seva jubilació es va dedicar a la formació de dones polítiques amb la creació del grup de reflexió progressista Grup Laboratori juntament amb Santiago Guillen.

El PSC de Sant Cugat ha volgut reconèixer la figura de Renau amb una cessió del seu llegat a la fundació Rafael Campalans. El primer secretari del PSC de Sant Cugat, Pere Soler, creu que aquesta cessió ha de servir perquè es tingui "una visió més extensa de la seva figura més enllà de Sant Cugat".

Soler també ha assenyalat que "el seu bagatge és molt important en diferents camps". "Portava la seva lluita feminista i ideològica per tot arreu".







Pere Soler

Era una persona amb un bagatge molt important i portava la seva lluita feminista i política arreu.

Pere Soler

En aquesta cessió volem que la fundació pugui fer una difusió més extensa de la figura de Renau més enllà de Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.