Esther Madrona: ''Busquem una direcció capaç de donar un nou enfocament al Teatre-Auditori''

L'alcaldessa accidental, Esther Madrona, ha parlat a Cugat Mèdia del futur que vol per a l'equipament cultural


  • Comparteix:

Esther Madrona als estudis de Cugat Mèdia / Foto: Cugat Mèdia

Esther Madrona als estudis de Cugat Mèdia / Foto: Cugat Mèdia

Captar nous públics, aconseguir que els joves consumeixin l'oferta cultural de la ciutat i donar un nou enfocament a la programació del Teatre-Auditori. Aquest són alguns dels objectius de l'alcaldessa accidental, Esther Madrona, de cara al curs vinent. En una entrevista a Cugat Mèdia, Madrona ha fet repàs d'aquest i altres temes que han marcat i marcaran la seva agenda els pròxims mesos.

Divendres passat, en un comunicat, l'Ajuntament anunciava que obria la convocatòria de concurs públic per cobrir la plaça de direcció del Teatre-Auditori. Madrona ha explicat que el context de pandèmia i el fet que l'organisme cultural ''no tenia fet cap mena d'organigrama, ni de descripció dels llocs directius'' -tràmit imprescindible per convocar la plaça- han fet que aquest anunci es demorés més de l'habitual. ''Intentem buscar una nova direcció que sigui capaç de donar un nou enfocament al teatre. Que vulgui ampliar els objectius que s'han perseguit i assolit en anys anteriors'', ha afirmat.

De fet, un dels reptes que s'ha marcat és ampliar l'oferta adreçada al públic jove i aconseguir que aquest consumeixi cultura a la ciutat. A més, vol apostar per una programació familiar de qualitat, que expliqui com és la nostra societat, i que estigui impregnada per la perspectiva de gènere.

Actuacions al Monestir
L'Ajuntament arrencarà el curs amb un seguit d'obres de millora al Monestir i al seu entorn. Una de les accions més importants i que comportarà més temps serà la rehabilitació de la muralla de llevant, a tocar del barri del Monestir. També es faran treballs al cimbori, així com altres de menor format al conjunt monumental. Aquestes obres se sumen a d'altres ja acabades com la instal·lació dels nous vitralls, que es van col·locar a finals de juliol.

Una altra de les notícies on ha estat protagonista el Monestir ha sigut per la destrossa de la Creu del Terme a causa d'un acte vandàlic. Sobre aquesta qüestió, Madrona ha recalcat que l'equip de tècnics del Centre de Restauració de Béns Mobles (CRBM) segueix amb l'estudi de les peces per tal de fer una restauració tan acurada com sigui possible. La responsable de Cultura ha assegurat que, un cop acabat aquest estudi, coneixeran el cost de tot plegat. També ha especificat que pel que fa a accions judicials al responsable dels fets, l'Ajuntament ''no està sol''. Com que la Creu del Terme està declarada com a bé cultural d'interès nacional, la Generalitat és qui està al capdavant en el procés de la denúncia.

La Unió
En relació amb el projecte escenotècnic de La Unió, les obres encara no han començat, tot i que la licitació està a punt de sortir. ''Volem que sigui un teatre de petit i mitjà format, que sigui potent a la ciutat i a les ciutats veïnes'', ha assegurat.




Esther Madrona

Qui es presenti -a la direcció del Teatre-Auditori- t'haurà de presentar un projecte i explicar què té ganes de fer al teatre. Això ens ajudarà a veure què hi ha gent que pensa, i que segurament té idees molt bones.

Esther Madrona

Ara, de cara a la tardor, comencem unes quantes obres al Monestir: la rehabilitació de les muralles de llevant, intervencions al cimbori i algunes més.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.