La Mirada costarà 9,2 milions d'euros, un 41% més que la previsió inicial

El conveni, que passa aquest dilluns pel ple, estableix que la Generalitat pagarà 5,2 milions d'euros i la resta el consistori


  • Comparteix:

Els regidors Pilar Gorina i Marco Simarro en la roda de premsa / Foto: Cugat Mèdia

Els regidors Pilar Gorina i Marco Simarro en la roda de premsa / Foto: Cugat Mèdia

L'Ajuntament ha fet números i la previsió és que l'escola La Mirada costi 9,2 milions d'euros. D'aquests, la Generalitat assumirà com a màxim 5,2, que pagarà a l'Ajuntament en diferents partides anuals fins al 2023. De la seva banda, Sant Cugat assumeix la resta, tot i que té previst que el cost final una vegada completada l'obra pugui reduir-se. Tot plegat, queda recollit en el nou conveni amb la conselleria d'Educació, que el ple municipal haurà d'aprovar aquest dilluns, un tràmit necessari per fer avançar el projecte. Així, La Mirada manté el calendari previst una vegada reubicada, és a dir, estar operativa el curs 2023-2024.




La nova previsió, que podria rebaixar-se, implica un increment de més del 40% dels càculs inicials. La reubicació i la modificació del projecte, principalment, generen aquest increment que fa passar dels 6,5 milions previstos al conveni del 2017 als 9,2 actuals. Aquests també preveuen el cost del trasplantament de l'arbrat afectat per la construcció.

Ho ha explicat en roda de premsa aquest divendres la regidora d'Educació, Pilar Gorina, que ha reiterat que la posada al dia d'aquest conveni, així com l'aprovació al ple, és indispensable per tirar endavant el projecte.

El conveni estableix que la Generalitat -qui té la competència en la construcció d'escoles públiques- assumirà 5.207.772 euros del cost total, que pagarà en tres anys:
  • 2021: 200.000 euros.

  • 2022: 3 milions d'euros.

  • 2023: 2.007.772 euros.


  • Gorina ha assegurat que, de moment, es manté el calendari que preveu que el nou edifici pugui entrar en funcionament el curs 2023-2024. Pel que fa a la possibilitat d'un contenciós administratiu per part d'ADENC contra la construcció de l'escola, la regidora ha concretat que no en tenen constància.

    Declaració sobre la interdependència entre salut i natura a Catalunya
    Precisament, el ple municipal d'aquest dilluns també d'adherirà a la Declaració sobre la interdependència entre la salut i la natura a Catalunya. El regidor de Participació i Barris, Marco Simarro, ha explicat que es tracta d'una proposta sorgida del Consell de Ciutat que ara s'eleva al plenari. De fet, aquest òrgan està pendent de la redacció d'un reglament propi.

    De moment, aquesta primera proposta que assumeix el ple reforça, ha dit Simarro, el compromís del consistori contra l'emergència climàtica. De fet, la declaració vol marcar una estratègia comuna i en xarxa entre les administracions i les entitats per posar en valor els beneficis que aporta la natura.

    Un compromís, ha explicat Simarro, que no contradiu el fet de construir l'escola al parc del Bosc de Volpelleres, que "és una urgència" i és "la millor decisió". Una visió compartida per la regidor Pilar Gorina, que ha assegurat que "compatible".






    Pilar Gorina

    Aquest conveni es posa al dia i és un tràmit més per tirar endavant La Mirada. L'increment l'ha motivat el canvi d'ubicació.

    Marco Simarro

    No representa aquesta contrarietat. Estem convençuts que la millor decisió és aquesta, tirar endavant una escola pública.



    • Comparteix:

    COMENTARIS

    Un pressu de nou milions d’euros per un edifici escolar de 3 línies de primària, és tot un rècord i demostra de nou que l’alternativa aprovada per construir La Mirada a Volpelleres NO ÉS LA MILLOR, ho miris com ho miris, ni ecològicament, ni econòmicament, com ara també es veu, ni tampoc per la salut física i psicològica dels veïns de Volpelleres, com reconeixen en el que declara l’Ajuntament, en clara contradicció.

    Xavier Bona Garcia . Enviat el 18/set/21


    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.