Els grups municipals es posicionen sobre l'ampliació de l'Aeroport del Prat

El ple ha votat en contra de la moció presentada per la CUP-PC en nom de l'Assemblea pel Clima per rebutjar el projecte d'ampliació


  • Comparteix:

Imatge d'un avió enlairant-se a l'aeroport del Prat / Foto: Creative.com

Imatge d'un avió enlairant-se a l'aeroport del Prat / Foto: Creative.com

El debat sobre l'ampliació de l'aeroport del Prat ha arribat al ple municipal. Els grups municipals s'ha posicionat sobre aquest projecte arran d'una moció que ha presentat la CUP-PC en nom de l'Assemblea pel Clima de Sant Cugat que demanava la seva retirada. Finalment, la proposta ha estat rebutjada amb els vots en contra de Junts, el PSC i Cs, mentre que ERC-MES i la CUP-PC han votat majoritàriament a favor del text.

ESCOLTA-HO

CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ

La moció ha rebut 16 vots en contra (el PSC, Junts i Cs) i dos vots a favor per part de la CUP-PC. El grup municipal d'ERC-MES ha votat a favor del gruix principal de la moció, però s'ha abstingut al cinquè acord, referent al decreixement de l'aeroport.

En el seu torn de paraula, el portaveu de Ciutadans, Aldo Ciprian, ha expressat el seu desacord amb la moció, que ha qualificat d'"error que acabarem pagant". Ciprian ha assegurat que també els "preocupa el canvi climàtic", però ha recordat que aquesta ampliació "seria una infraestructura dinamitzadora de l'economia i crearia molts llocs de treball".

La portaveus de Junts, Carmela Fortuny, ha estat contundent i ha assegurat que no volen ni poden "renunciar als 1.700 milions d'euros d'inversió en la millora del sistema aeroportuari català". Fortuny creu que "és compatible treballar a favor del planeta i fer una aposta decidida per guanyar un futur que reverteixi positivament en l'economia".

El primer tinent d'alcaldia i portaveu del PSC, Pere Soler, ha deixat clar que el vot del seu grup municipal seria contrari a la moció i ha declarat que els socialistes estan "a favor d'aquesta ampliació i convençuts que és imprescindible pel creixement de l'economia".

Per part d'ERC-MES, la regidora Alba Gordó ha demanat la votació diferenciada del cinquè punt de l'acord, ja que ha assegurat que se senten "molt representats en el grup amb la moció", però no tant en el punt relatiu al decreixement de l'aeroport, principalment perquè "no sabem què implica aquest decreixement".

Finalment, el regidor de la CUP-PC, Marco Simarro, ha defensat la moció i ha dit que "tot discurs favorable a l'ampliació de l'aeroport és un discurs suïcida, perquè se segueix parlant i pensant en els mateixos termes que ens han dut a les pitjors previsions d'escalfament del planeta".










Aldo Ciprian

Ni l'autarquia ni les declaracions d'intencions buides de contingut seran la solució als problemes que tenim. Davant de l'auge de nous actors econòmics en l'àmbit mundial, menysprear oportunitats com l'ampliació del Prat ens semblen un error que no ens podem permetre i que acabarem pagant.

Carmela Fortuny

Nosaltres creiem que és possible i compatible treballar a favor del planeta i fer una aposta decidida i desacomplexada per guanyar un futur que comprengui noves inversions i reverteixin positivament en l'economia, en llocs de treball de qualitat i en el talent que tant sovint hem de lamentar que perdem.

Pere Soler

El nostre grup i el govern de l'Estat, sempre ha posat sobre la taula que el projecte havia de ser compatible amb la protecció del medi ambient i la convivència dels veïns dels municipis del costat.

Alba Gordó

Ens sembla que no hi ha hagut un debat sobre el decreixement de l'aeroport, de manera que ens agradaria votar a favor de la majoria del conjunt de la moció i ens abstindríem en aquest cinquè acord.

Marco Simarro

Tot discurs favorable a l'ampliació de l'aeroport és un discurs suïcida, perquè se segueix parlant i pensant en els mateixos termes que ens han dut a les pitjors previsions d'escalfament del planeta.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.