L'ús del futur equipament a l'antic garden crea confrontació a Valldoreix

L'EMD volia utilitzar aquest espai per ampliar l'Escola de Música, mentre que les entitats i l'oposició reclamen un centre cívic


  • Comparteix:

Espai de l'antic garden de Valldoreix, al costat de l'EMD / Foto: Google Maps

Espai de l'antic garden de Valldoreix, al costat de l'EMD / Foto: Google Maps

L'ús que l'EMD li donarà a l'espai del garden de Valldoreix ha encès la polèmica al ple de la Junta de Veïns d'aquest dijous. Tant a l'Audiència Pública com a la Junta en si, aquest ha estat el tema que més debat ha generat entre l'equip de govern, l'oposició i els veïns. Mentre que l'EMD preveia l'ampliació de l'Escola de Música en aquest espai, els veïns, a través d'una carta que també s'ha llegit el ple, i els grups de l'oposició, consideren que un centre cívic i cultural faria més servei a la vila.

El PSC, la CUP-PC i ERC-MES han acusat Junts per Valldoreix de "tirar pel dret i en solitari" i han demanat que aquest punt del ple es deixés sobre la taula per assegurar la participació ciutadana en el procés. El president de l'EMD, Josep Puig, s'hi ha negat i ha aclarit que la proposta es presentaria, com qualsevol altre punt, i que després es procediria a les votacions.

L'absència d'habitatge públic al pla d'equipaments, la necessitat d'incloure uns terrenys que actualment són del banc a la nova centralitat i la falta de planificació i consens són les principals crítiques de l'oposició al projecte.

Malgrat tot, la proposta ha estat aprovada amb els quatre vots de Junts a favor, els quatre vots del PSC, la CUP-PC i ERC-MES en contra i l'abstenció de Ciutadans (Cs).

Altres propostes de l'equip de govern
La creació d'un projecte per dibuixar un itinerari de vianants i bicicletes entre La Floresta i Valldoreix, l'aprovació del conveni entre l'EMD i Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya per a la implantació d'un 'Bicitancat' per guardar les bicicletes o l'aprovació definitiva de l'Estudi d'ordenació de la mobilitat a l'Entorn de Can Cadena, malgrat l'abstenció de Cs, són algunes de les propostes que s'han votat.

Mocions presentades
La moció de la CUP-PC per posicionar-se a favor de l'aixecament del bloqueig polític, econòmic, comercial i financer per part dels EUA contra Cuba ha estat aprovada amb vuit vots a favor i el vot en contra de Ciutadans (Cs).

La moció de la CUP-PC per a l'estudi de la viabilitat de l'ampliació de les línies del transport públic de Valldoreix s'ha aprovat amb vuit vots a favor i l'abstenció de Cs.

S'ha presentat la moció institucional, proposada pel PSC, per donar espai a la revista 'Info Valldoreix' als comerços de Valldoreix.

La moció de Cs per sol·licitar la neteja i reacondicionament de la plaça Maria Sabater i el seu entorn s'ha aprovat per unanimitat.

La moció del grup d'ERC-MES per dissenyar i implementar un Pla de Joventut a Valldoreix ha provocat debat entre els vocals. D'una banda, el vocal d'ERC-MES, Lluc Cahís, ha explicat que aquest pla "és necessari per la dura situació dels joves de Valldoreix pel que fa a l'habitatge, l'atur o l'empitjorament de la salut mental a causa de l'aïllament provocat per la pandèmia", i també pel fet que "històricament, a l'EMD, el jovent s'ha prioritzat molt poc". Finalment, la moció s'ha desestimat amb els quatre vots de Junts en contra, els vots a favor del PSC, ERC-MES i CUP-PC i l'abstenció de Cs.

La moció de Junts per Valldoreix sobre la creació d'un nou pla de retirada d'elements amb amiant a la ciutat s'ha aprovat per unanimitat.

Finalment, la moció de la CUP-PC per donar suport a la Plataforma per la Llengua i la tasca que desenvolupa, amb una donació econòmica de com a mínim 1.000 euros anuals, s'ha aprovat amb vuit vots a favor i l'abstenció de Cs.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.