Salvador Milà diu que els propietaris de la Torre Negra no tenen drets indemnitzatoris


  • Comparteix:

Medi Ambient presenta un estudi que proposa la declaració de Collserola com a Parc Natural

Medi Ambient presenta un estudi que proposa la declaració de Collserola com a Parc Natural

El conseller de Medi Ambient, Salvador Milà, considera que els propietaris dels terrenys que s'han requalificat com a no urbanitzables, com és el cas de Torre Negra, no tenen drets indemnitzatoris. Així ho ha apuntat durant la presentació de les conclusions d'un estudi encarregat pel departament de Medi Ambient, que també proposa la declaració de Collserola com a parc natural i l'augment d'un 16% de la superfície protegida.

El departament de Medi Ambient ha presentat un estudi de mesures addicionals per a la protecció de la serra de Collserola que preveu la declaració d'aquest espai com a Parc Natural, en un termini aproximat d'un any i mig, i l'ampliació, en un 16%, de la superfície protegida.

La declaració de Parc Natural, màxima figura de protecció del territori, servirà per ampliar el marge d'intervenció a la zona, supeditada ara a les actuacions del Pla General Metropolità i amb una capacitat limitada, i per donar suport als ajuntaments davant les pressions urbanístiques.

Una altra de les mesures proposades per l'estudi és la requalificació a sòl no urbanitzable d'algunes àrees on hi ha interessos urbanístics. En aquest sentit, el conseller de Medi Ambient ha assegurat que els propietaris dels terrenys requalificats, com la Torre Negra de Sant Cugat, no tenen drets indemnitzatoris. Escoltem Salvador Milà.

Salvador Milà

S'ha fet un estudi jurídic per saber les conseqüències urbanístiques, jurídiques i patrimonials. Creiem que no ha d'implicar costos d'indemnització, per més que diguin alguns promotors.


L'estudi, realitzat per la Universitat Autònoma de Barcelona, proposa també la redacció d'un nou Pla Especial de Protecció a Collserola, la creació de 'zones coixí' per facilitar els corredors biològics, la racionalització de les nombroses línies elèctriques que travessen el Parc, el manteniment de l'activitat agrícola i la recuperació dels cursos fluvials, entre d'altres.

Pel que fa a les infraestructures viàries, l'estudi planteja eliminar dels planejaments les tres grans construccions previstes -els túnels Central i d'Horta i el Vial de Cornisa- per evitar que passin per l'interior del Parc.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.