150 persones commemoren l'1-O durant la Marxa per la Llibertat

L'acte, convocat per l'ANC de Sant Cugat, ha recorregut diversos col·legis que van ser punts de votació durant el referèndum del 2017


  • Comparteix:

Unes 150 persones s'han sumat aquest dissabte al matí a la Marxa per la Llibertat que ha recorregut Sant Cugat per commemorar l'1-O i recordar el referèndum del 2017. La sortida ha tingut lloc davant l'escola Joan Maragall i els manifestants han fet parada a diversos col·legis que fa 4 anys van ser punts de votació. Durant la marxa s'han sentit crits d'independència i han cantat diverses vegades Els Segadors. El recorregut ha acabat a la plaça de l'1 d'Octubre on s'ha llegit un manifest coral i han 'auto proclamat' la independència de Catalunya.

En cada una de les aturades s'han anat revivint moments i fets d'aquell dia del 2017, així com de les setmanes prèvies com ha recordat l'excoordinador de l'ANC Sant Cugat, Josep Lliberia, davant la Casa de Cultura, on ha definit el mes abans de l'1 d'octubre d'ara fa quatre anys com "molt intens" on van comptar amb la col·laboració de "moltes entitats i pobles del costat" per assolir l'objectiu de tenir urnes i votar. "Si alguna cosa teníem clar és que les urnes sortirien", ha dit Lliberia, davant del centenar llarg de manifestants que s'han concentrat.

La Marxa per la Llibertat ha acabat a la plaça de l'U d'Octubre, on s'ha llegit un manifest coral que explicava que la jornada de la celebració del referèndum no l'oblidaran mai perquè, han afegit, "quan s'ataca una població indefensa de totes les edats indiscriminadament no podem de cap de les maneres resignar-nos".

El coordinador de l'ANC a Sant Cugat, Artur Royo, abans d'iniciar la Marxa ha explicat als mitjans de comunicació que l'esperit de l'acte i el manifest és "fer allò que no vam aconseguir l'octubre del 2017, que era tirar endavant la república". Royo ha afegit que "no ens tirarem enrere i com a poble auto proclamarem la república catalana a la plaça de l'1 d'Octubre de Sant Cugat. Això ho fem perquè ens agradaria que el mateix que farem nosaltres aquí, es vagi reproduint per tot el territori".

Durant la Marxa per la Llibertat s'ha pogut veure l'exconsellera de Cultura, Àngels Ponsa, així com diferents regidors i regidores de Junts per Sant Cugat, encapçalats per la seva portaveu Carmela Fortuny, que ha estat acompanyada per Carles Brugarolas, Núria Fernàndez, Albert Salarich i Joan Puigdomènech.

Birres per la Independència
A la tarda, "Birres per la Independència", una tertúlia amb Bernat Deltell, Koldo Peresa i el Republicà Viatger, ha posat el punt final als actes de commemoració de l'1-O a Sant Cugat. L'activitat, que s'ha fet a la plaça de l'1 d'Octubre, ha omplert l'aforament limitat a 200 persones.

Un moment de l'acte Birres per la Independència a la plaça de l'1 d'Octubre
Un moment de l'acte Birres per la Independència a la plaça de l'1 d'Octubre / Foto: Cugat Mèdia



Artur Royo

Fer allò que no vam aconseguir l'octubre del 2017, que era tirar endavant la república. No ens tirarem enrere i com a poble autoproclamarem la república catalana a la plaça de l'1 d'Octubre de Sant Cugat. Això ho fem perquè ens agradaria que el mateix que farem nosaltres aquí, es vagi reproduint per tot el territori.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.