Les entitats de Valldoreix fan pinya per reclamar l'anul·lació de la contractació del projecte d'ampliació de l'escola de música

El teixit associatiu exigeix la construcció d'un espai que aculli tant l'escola de música com les entitats culturals de la vila


  • Comparteix:

La roda de premsa ha tingut lloc a la Nau de Cultura de Valldoreix / Foto: Cugat Mèdia

La roda de premsa ha tingut lloc a la Nau de Cultura de Valldoreix / Foto: Cugat Mèdia

Bona part del teixit associatiu cultural de Valldoreix exigeix al govern de l'EMD que anul·li el concurs pel projecte d'ampliació de l'escola de música de la vila, als terrenys del garden. Les entitats, en una roda de premsa a la Nau de Cultura on han volgut mostrar unió, aposten per la construcció d'un espai 'multicultural' que aculli no només l'escola de música, sinó també les associacions culturals valldoreixenques. Els col·lectius lamenten que l'EMD 'ha tirat pel dret', obviant la participació de la ciutadania.

La membre de Magma 2011 Carme Ballesteros ha recordat com s'ha arribat a aquesta situació, amb una reunió el juliol on el president de l'EMD, Josep Puig, es va comprometre a aturar el projecte per buscar el consens. Al setembre, en una nova trobada van sorgir discrepàncies, ja que Puig va plantejar "traves" que alentirien el procés perquè les entitats poguessin gaudir de l'equipament: l'expropiació d'un terreny d'un particular i la redacció d'un nou pla especial. Tot plegat va culminar dijous passat, a la junta de veïns, on va prosperar (amb vots a favor del govern i abstenció de Cs) la proposta per recuperar el projecte de la centralitat, com a resposta a la falta de polivalència de l'equipament del garden. Les entitats veuen aquesta iniciativa com una cortina de fum per fer caure el debat sobre l'ampliació de l'escola de música.

El president dels Marxosos del Vallès, Josep Carné, ha subratllat que el teixit associatiu de la vila representat en la roda de premsa "no està en contra" que s'ampliï l'escola de música. Considera que aquest projecte i les entitats "poden conviure en un edifici multicultural". Ha estat crític, però, amb l'empenta del govern descentralitzat: "No podem permetre una inversió d'1,7 milions que deixi les entitats de banda, en una situació precària i indigna; el que volem és un auditori digne de Valldoreix".

El president de l'Associació de Veïns de la Serreta-Bosc d'en Saladrigues, Quim Castelló, ha estat especialment crític amb l'actuació del govern (del qual formava fins a meitat del mandat passat). "Estem molt enfadats", ha alertat, i ha posat sobre la taula altres possibilitats: "No voldria malpensar" sobre la possibilitat que hi hagi alguns "interessos" al darrere d'aquesta operació per part de l'EMD.

Han participat en la roda de premsa: Associació Gent per Valldoreix, Associació de Propietaris i Veïns de Ca n'Enric-La Miranda, Associació de Propietaris i Veïns de la Colònia de Montserrat, Associació de Propietaris i Veïns de Valldoreix, Associació de Veïns de la Serreta-Bosc d'en Saladrigues, Vent-Valldoreix espai natural, Casal d'Avis de Valldoreix, Marxosos del Vallès, Magma 2011, El Cercle i Amicart Valldoreix. També s'ha sumat a la convocatòria l'expresidenta de l'EMD Montserrat Turu, que ha posat de manifest el suport a les entitats. També ha assistit, però s'ha quedat entre el públic, la portaveu del PSC a la junta de veïns, Susanna Casta.

Entre el públic assistent també hi havia membres de l'Associació de Veïns i Veïnes Progressistes de Valldoreix, que ha fet arribar als mitjans un comunicat amb el seu posicionament sobre la situació. L'entitat es mostra en desacord amb l'ampliació que ha proposat l'EMD i considera que "sembla únicament destinada a augmentar el benefici de l'empresa concessionària". L'associació considera que una eventual ampliació del centre educatiu hauria de formar part de "les prioritats pressupostàries de la vila i un pla d'actuació municipal, que no han estat mai exposats per l'actual govern".

El concurs per al projecte de l'ampliació de l'Escola de Música de Valldoreix ja ha rebut una vintena de candidatures.


Josep Carné

No ens oposem a què es faci l'escola de música. Volem que al mateix edifici s'hi faci un auditori digne de Valldoreix.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.