El Tribunal Constitucional autoritza investigar els maltractaments rebuts pel Guillem Padilla de la Policia Nacional

El jove de la dessuadora taronja, veí de Sant Cugat, ha relatat vexacions durant la seva detenció i estada a la prefectura de la Via Laietana


  • Comparteix:

El moment de la detenció del Guillem Padilla a la Via Laietana / Foto: TV3

El moment de la detenció del Guillem Padilla a la Via Laietana / Foto: TV3

El Tribunal Constitucional demana al jutjat que investigui si el Guillem Padilla, el jove conegut com 'el noi de la dessuadora taronja', i veí de Sant Cugat, va patir maltractaments per part de la Policia Nacional el 18 d'octubre del 2019. Els jutjats s'havien negat fins ara a investigar les actuacions policials, però després que el jove presentés un recurs, el TC els obliga ara a investigar si va patir les suposades tortures. El noi va relatar algunes vexacions viscudes durant la seva detenció i estada a la prefectura de la Via Laietana, com tenir-lo agenollat de cara a la paret durant molta estona, insults, clatellots i amenaces. Va patir erosions i cops i va explicar que un agent semblava que intentés introduir un ganivet que no era seu a la seva motxilla.

RECUPERA EL VÍDEO DEL RELAT DELS FETS A CUGAT MÈDIA

El jove independentista va ser absolt el juny passat, ja que el jutge no va veure prou proves contra ell ni tres menors més que protestaven per la sentència de l'1-O. Prèviament s'havia arxivat la denúncia interposada pel jove per maltractament policial, però al maig el TC va admetre a tràmit un recurs contra l'arxivament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.