ERC commemora el 81è aniversari de l'assassinat de Lluís Companys

El partit s'ha concentrat aquest dijous a la plaça de Barcelona per recordar el president republicà


  • Comparteix:

Membres d'ERC-MES i de les Joventuts d'ERC a l'homenatge / Foto: Cugat Mèdia

Membres d'ERC-MES i de les Joventuts d'ERC a l'homenatge / Foto: Cugat Mèdia

Més d'una vintena de militants i simpatitzants d'ERC s'han acostat aquest dijous al vespre a la plaça de Barcelona per retre homenatge a la memòria del president Lluís Companys. Companys va ser afusellat el 15 d'octubre de 1940 a Montjuïc, ara fa exactament 81 anys. L'acte, que l'any passat es va haver de celebrar de forma telemàtica, ha comptat amb la presència de l'alcaldessa, Mireia Ingla.

Abans de l'encesa de les espelmes en record a Companys, la portaveu del Jovent Republicà a Sant Cugat, Lara Carbonell, i el president local d'ERC, Oriol Cisteró, han ofert unes paraules als presents. Carbonell ha recordat que "és important reivindicar l'assassinat de Companys per reparar la memòria històrica" i també ha assegurat que des d'ERC i el Jovent Republicà seguiran "liderant i lluitant pels anhels de llibertat que en el seu moment va liderar Lluís Companys".

Cisteró, per la seva banda, ha llegit unes paraules que el mateix Companys va pronunciar durant la seva investidura, l'any 1933: "L'únic que tinc és la meva vida i jo estic disposat a sacrificar-la per Catalunya, per la República i per la llibertat". Cisteró també ha recalcat que el seu grup no podia fallar a aquesta cita, ja que, segons ha dit, no van fallar "ni quan no es podia fer de forma presencial, ni tampoc fallarem ara".




Lara Carbonell

Creiem que és important poder reivindicar-lo per reparar aquesta memòria històrica que tenim pendent de sempre reivindicar.

Oriol Cisteró

Nosaltres no fallem a la cita, no vam fallar quan no es podia fer presencial, i no fallarem ara a l'homenatge, per recordar i commemorar l'assassinat del president Lluís Companys.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.