La congelació de les ordenances fiscals, una resposta del govern a la crisi derivada de la pandèmia

El primer tinent d'alcaldia, Pere Soler, diu que la mesura afavoreix "la feina propositiva" de l'oposició


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu del primer tinent d'alcaldia de Sant Cugat, Pere Soler / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu del primer tinent d'alcaldia de Sant Cugat, Pere Soler / Foto: Cugat Mèdia

La crisi derivada de la Covid-19 ha motivat l'equip de govern de Sant Cugat a mantenir les ordenances fiscals d'enguany de cara a l'any que ve. El tinent d'alcaldia de Presidència, Hisenda, Serveis Urbans, Mobilitat i Seguretat, Pere Soler, ha subratllat que el govern ha cregut 'necessari congelar qualsevol tipus d'impost, preu públic o taxa', tenint en compte la pandèmia i per garantir el suport al teixit econòmic i persones més afectades. Els únics canvis previstos fan referència a la redacció de l'ordenança de l'IBI, per simplificar la interpretació d'alguns punts.

Per al primer tinent d'alcaldia, a més, mantenir les ordenances d'aquest any per a l'any que ve suposa una oportunitat per facilitar "la feina propositiva" per part de l'oposició, ja que no hi haurà la limitació d'un període d'al·legacions i podran presentar propostes durant tot l'any.

Preguntat per altres possibles modificacions que puguin afectar les ordenances, Soler ha explicat a Cugat Mèdia que tenen previst fer canvis a les taxes dels residus comercials per afavorir els petits establiments. També preveuen incorporar la proposta que està treballant la Diputació de Barcelona per reestructurar les ordenances municipals. En tot cas, Soler ha assenyalat que aquest seria un canvi que no afectaria la ciutadania, sinó que simplement facilitaria la feina de l'administració.



Pere Soler

Tant l'any 2020 com 2021 hem donat suport al teixit econòmic i persones més afectades per la pandèmia.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.