L'alcalde reitera que la titularitat pública dels terrenys de Torre Negra és la millor garantia per a la seva protecció


  • Comparteix:

Recoder celebra que l'estudi fet per tècnics de la UAB reculli demandes com l'eliminació del Vial de Cornisa o el Túnel Central

Recoder celebra que l'estudi fet per tècnics de la UAB reculli demandes com l'eliminació del Vial de Cornisa o el Túnel Central

L'alcalde de Sant Cugat s'ha felicitat per les declaracions del conseller de Medi Ambient apuntant que els propietaris dels terrenys que s'han requalificat com a no urbanitzables, com és el cas de Torre Negra, no tenen drets indemnitzatoris. Tot i això, Lluís Recoder afegeix que cal anar més enllà i blindar possibles indemnitzacions futures, i per això demana la implicació de les administracions supramunicipals per comprar aquests terrenys i que passin a ser de titularitat pública.

Després de la presentació pública de l'estudi elaborat per un grup d'experts de la UAB i que determina diferents mesures addicionals per a la protecció de la serra de Collserola, entre elles, la declaració d'aquest espai com a Parc Natural i l'ampliació, en un 16%, de la superfície protegida, l'alcalde s'ha felicitat per aquesta voluntat del govern català, tot i afegir que espera poder conèixer amb més detall i de primera mà aquest informe.

Lluís Recoder també s'ha mostrat satisfet per les declaracions del conseller Salvador Milà, apuntant que en el cas d'aquelles zones qualificades com a urbanitzables no programades i que passin a ser no urbanitzables, com és el cas de Torre Negra, els propietaris no tenen, en principi i segons un informe jurídic, drets compensatoris. L'alcalde ha afegit però que, donat que el dret no és una ciència exacta, la millor opció és que el sòl passi a ser de titularitat pública i ha tornat a demanar l'ajuda de les administracions supramunicipals per adquirir aquests terrenys.

Lluís Recoder

La millor manera de poder desfer totes les batalles jurídiques que hi ha i alliberar definitivament l'ajuntament d'una sentència hipotètica dient que hem d'indemnitzar la propietat, és que el sòl passi a ser públic.


L'alcalde s'ha referit també a les recomanacions d'aquest estudi que aconsellen eliminar del planejament infraestructures viàries com el Vial de Cornisa, el Túnel Central o el Túnel d'Horta. Recoder ha recordat que en els dos primers casos es tracta de demandes que ja fa temps que ha plantejat Sant Cugat i ha celebrat que el govern de la Generalitat les reculli.

Lluís Recoder

Celebrar que la Generalitat reculli les nostres demandes d'eliminar le Vial de Cornisa i el Túnel Central, és una bona notícia.


Lluís Recoder ha remarcat però que ja ha sol·licitat una reunió amb el conseller de Medi Ambient, Salvador Milà, amb l'objectiu de conèixer de primera mà totes aquestes propostes, sobretot tenint en compte les grans repercussions que tenen per la nostra ciutat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.