L'aposta de la Generalitat per declarar Collserola parc natural inclou també Torre Negra


  • Comparteix:

El director general de Medi Natural, Ramon Luque, ha explicat aquesta emissora que ara cal consensuar el procés amb els ajuntaments i altres administracions implicades

El director general de Medi Natural, Ramon Luque, ha explicat aquesta emissora que ara cal consensuar el procés amb els ajuntaments i altres administracions implicades

El sector de Torre Negra podria incloure's dins el futur parc natural de Collserola. Aquesta és una de les recomanacions de l'estudi de mesures addicionals per protegir aquesta serra que ha presentat el departament de Medi Ambient de la Generalitat. Tot i que la delimitació concreta de l'espai a protegir s'ha de consensuar ara amb els ajuntaments i altres administracions implicades, el director general de Medi Natural, Ramon Luque ha explicat que en principi està previst incloure-hi la Torre Negra.

Després de la presentació pública de l'estudi de mesures addicionals per la protecció de la serra de Collserola, poc a poc van transcendint les implicacions d'aquest projecte. Una d'elles és l'ampliació, en un 16%, de la superfície protegida, el que permetria incloure el sector de Torre Negra dins aquest eventual parc natural, una petició que des de fa anys fa l'Ajuntament de Sant Cugat.

Així ho ha assegurat el director general de Medi Natural, Ramon Luque, en declaracions a aquesta emissora. Luque ha afegit però que ara la Generalitat vol debatre i consensuar aquest projecte amb la Diputació de Barcelona, el consorci del Parc de Collserola i amb els ajuntaments implicats, ja que segons ha recordat, són els que fins ara han lluitat per preservar aquesta serra.

Ramon Luque

Aquest i altres espais estan en la proposta d'ampliació del PEIN de Collserola. Ara, aquesta és la proposta i ara entrarem en una fase que en aquest debat amb el territori definirem la proposta més concretament.


A més, en el cas dels sectors urbanitzables no programats, com per exemple el de Can Busquets, Luque ha explicat que, en breu, disposaran d'un seguit de mesures cautelars per evitar que s'engeguin projectes urbanístics en aquestes zones fins que no es decideixi finalment quins seran els límits d'aquest parc natural i quins espais poden urbanitzar-se.

Ramon Luque

Per lLes zones de sòl urbanitzable no programat, nosaltres tindrem en molt poc temps mesures cautelars al respecte. La nova Llei d'Urbanisme també ens dóna un marge molt clar.


Recordem que el conseller de Medi Ambient, Salvador Milà, ja va apuntar la setmana passada que un estudi jurídic encarregat pel govern català determina que els propietaris de terrenys com Torre Negra, que passin a ser no urbanitzables, no tenen, en principi, drets indemnitzatoris.

Les recomanacions presentades per la Generalitat apunten també la conveniència de fer racionalitzar les línies elèctriques que creuen Collserola o de fer una reordenació de la xarxa viària prevista, eliminant infraestructures com el Túnel Central o el Via de Cornisa. Aquest projecte, però, ha de ser presentat ara als ajuntaments implicats per acabar de consensuar aquesta voluntat de declarar Collserola com a parc natural.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.