Recoder afirma que el col·lapse de l'AP7 és ja un 'problema d'Estat' i reitera la necessitat del Quart Cinturó


  • Comparteix:

L'alcalde ha explicat el model de ciutat de Sant Cugat en un col·loqui al Col·legi d'Aparelladors

L'alcalde ha explicat el model de ciutat de Sant Cugat en un col·loqui al Col·legi d'Aparelladors

Lluís Recoder considera que la construcció d'infrastructures com el Quart Cinturó o el Túnel d'Horta són imprescindibles i que s'estan convertint en una qüestió d'Estat. L'alcalde ha defensat el model de creixement de la ciutat durant un col·loqui del Col·legi d'Aparelladors i Arquitectes Tècnics de Catalunya.

Davant un auditori de prop de 200 persones, Recoder ha criticat que el Vallès compti amb les mateixes infrastructures que ara fa 10 anys, amb mostres evidents que les últimes que s'han fet -com l'ampliació de la B-30- són del tot insuficients. Per Recoder, cal apostar per alternatives, com el transport ferroviari o la construcció del TGV, però -assegura- el Quart Cinturó és inel·ludible.

Lluís Recoder

El Quart Cinturó no és que sigui necessari, és imprescindible. Ja no és només un problema nostre, és un problema d'Estat. Amb el col·lapse de l'AP7, els camions de verdures d'El Ejido i de l'horta murciana, per on sortiran?


L'alcalde ha explicat també la transformació de Sant Cugat, des d'un poble a una ciutat de creixement vertiginós, on s'ha procurat garantir l'equilibri territorial, econòmic, mediambiental i social. Recoder ha puntualitzat que aquest tipus de ciutat no és generalitzable a tot el país, però s'ha mostrat convençut d'haver encertat en aquest model.

Lluís Recoder

Ha influït el moment històric i la voluntat política. Veig difícil que el nostre model es pugui estendre a tota l'àrea metropolitana, però nosaltres estem orgullosos de no haver arribat als 200.000 habitants que preveia el PGM.


Lluís Recoder també ha desglossat els reptes que ara mateix té Sant Cugat, com ara acabar els últims plans urbanístics, com el del turó de Can Mates, consolidar noves centralitats o la construcció de més de 1.000 habitatges de Promusa en aquest mandat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.