Es constitueix el Consell de la Gent Gran a Sant Cugat

L'acte ha comptat amb la presidència de l'alcaldesa, Mireia Ingla, i la tintenta d'alcaldia i Drets Socials i Igualtat, Núria Gibert


  • Comparteix:

Imatge de l'acte de constitució del Consell / Foto: Cugat Mèdia

Imatge de l'acte de constitució del Consell / Foto: Cugat Mèdia

El Consell de la Gent Gran de Sant Cugat ha quedat constituït aquest dilluns, en un breu acte protocol·lari, a la sala de plens de l'Ajuntament. L'alcaldessa, Mireia Ingla, ha presidit aquest acte de constitució, juntament amb la tinenta d'alcaldia de Drets Socials i Igualtat, Núria Gibert. En aquest primer acte, s'han escollit els quatre càrrecs que conformaran la comissió permanent del nou Consell.

Joan Cortadellas, president de la Llar d'Avis de la Parròquia ha estat triat com a sots president del Consell, en una votació on també s'ha presentat, per part de Comissions Obreres (CCOO), Carme Babiloni. A continuació, s'han escollit les tres persones representants de les entitats de la gent gran. Anna Riuró (de l'Aula d'extensió universitària), Helena Aranyó (de la Residència Cugat Natura) i la mateixa Carme Babiloni (CCOO) han estat les tres dones que s'han presentat de manera voluntària per ocupar aquests càrrecs.

L'alcaldessa ha volgut expressar la seva felicitat i la de totes les persones que han fet possible que aquest nou òrgan participatiu i consultiu s'hagi pogut constituir durant aquest mandat, fet que ha volgut remarcar la mateixa alcaldessa, Mireia Ingla, tot indicant que aquest Consell de la Gent Gran servirà com a eina complementària de les Taules de la gent gran, que ja treballen amb temes molt més concrets i del dia a dia. Segons Ingla, aquest òrgan té una "òptica molt més global, més transversal i molt més de ciutat" i té com a objectiu promoure l'envelliment actiu de Sant Cugat.

La tinenta d'alcaldia de Drets Socials i Igualtat, Núria Gibert, per la seva banda, ha explicat el funcionament del nou Consell de la Gent Gran indicant que aquest primer acte era del tot protocol·lari. L'acte ha finalitzat amb un breu torn de paraules on només dues persones l'han demanada per resoldre dubtes de formalitats.




Mireia Ingla

Però a nosaltres, i per això la demanda ens va semblar molt pertinent, era necessari crear un òrgan que aixeques una mica l’objectiu més enllà d’aquestes necessitats del dia a dia i que ho féssim des d’una òptica molt més global, més transversal, molt més de ciutat.

Núria Gibert

Ara el que hem de fer és formar aquesta comissió permanent que tingui capacitat de fer propostes temàtiques, propostes de grups operatius i tant bon punt tinguin aquests eixos de treball, ens pugui demanar que fem la següent Consell de ciutat. És evident avui és un consell molt protocolari.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.