El model urbanístic de Sant Cugat enfronta govern i oposició

Junts reclama "treballar amb el màxim" consens i el govern defensa la feina feta en participació per tirar endavant projectes com Ragull Centre


  • Comparteix:

Els terrenys on s'ubicarà Ragull Centre / Foto: Lali Puig -  Ajuntament de Sant Cugat

Els terrenys on s'ubicarà Ragull Centre / Foto: Lali Puig - Ajuntament de Sant Cugat

El model urbanístic de Sant Cugat enfronta una vegada més el govern i l'oposició. El ple ha rebutjat la moció de Junts per Sant Cugat que reclama que projectes urbanístics com Ragull Centre o Ca n'Ametller es treballin 'amb el màxim consens', en paraules del regidor Joan Puigdomènech. Des de l'executiu, el tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbà i Habitatge, Francesc Duch, ha defensat que l'acció de l'Ajuntament va en la línia de garantir la 'qualitat de vida' per a tothom, en referència a les persones que marxen de la ciutat perquè no poden permetre's quedar-s'hi. La moció ha caigut, amb vots en contra d'ERC-MES, PSC i CUP-PC (aquests, amb l'absència de la portaveu, Núria Gibert), vots a favor de Junts i de Cs i l'abstenció de la regidora no adscrita, que ha decantat la balança cap a la negativa.


CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ

El que preocupa Junts és que "està en joc la pervivència del model urbanístic de Sant Cugat", allunyat de la previsió de creixement que feia el Pla General Metropolità (PGM), amb una previsió de construccions a menys alçades i més zones verdes. Per a Puigdomènech, aquesta voluntat ha desembocat en "una ciutat en què ens sentim bé". Per al regidor de Junts, és un error emmirallar-se en ciutats de l'àrea metropolitana amb una fesomia diferent de la de Sant Cugat. Per això, Puigdomènech ha instat el govern a "pensar el creixement des d'una mirada de ciutat", no metropolitana.

El tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbà i Habitatge, Francesc Duch, ha retret que el model que defensa Junts "mai fa referència als veïns, famílies senceres, que han de marxar". Duch ha criticat que els anteriors governs "no han posat una solució urbanística" a aquesta situació i ha reivindicat que l'executiu actual està treballant per "garantir la major qualitat de vida perquè la gent pugui seguir vivint a Sant Cugat".

Puigdomènech també ha disparat un dard contra el govern quant a la posada en marxa de la participació ciutadana per desenvolupar iniciatives com Ragull Centre o la urbanització de Ca n'Ametller. Considera que malgrat que el govern ha posat en marxa processos participatius, aquests han estat "sota fets consumats", és a dir, quan la decisió ja estava presa. Duch ha rebutjat aquestes apreciacions i ha defensat que el govern ha fet "més de 20 reunions" amb el veïnat afectat per la construcció del Ragull Centre; quant a Ca n'Ametller, ha defensat que s'han fet entrevistes, exposicions públiques i sessions de treball, també amb els grups municipals.




Francesc Duch

El nostre plantejament no és una esmena al creixement singular, sinó una esmena per adaptar-lo al segle XXI. Que prioritzi la qualitat de vida i l'espai verd i que busqui frenar l'expulsió de veïns.

Joan Puigdomènech

La participació es tracta de veure quin és el problama i rebuscar per interpretar les solucions que proposa la ciutadania. Es fa una partipació sota fets consumats.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.