Compromís municipal per continuar impulsant l'esport i el seu pressupost

El ple municipal ha aprovat una moció amb esmenes del govern, però l'abstenció de Junts, el grup proposant


  • Comparteix:

Imatge de la pista de la Guinardera / Foto: Localpres

Imatge de la pista de la Guinardera / Foto: Localpres

Sant Cugat es compromet a seguir impulsant l'esport i el seu pressupost. Així ho recull una moció aprovada aquest dilluns pel ple municipal, amb els vots principalment de l'equip de govern. I és que el text aprovat incorpora les esmenes presentades pel govern municipal, a les quals el grup proposant, Junts per Sant Cugat, hi va votar el contra. El grup de Junts reclamava, entre d'altres, incrementar el pressupost d'Esports i equipar la inversió per habitant a les mitjanes de la demarcació i catalana.

ESCOLTA-HO


CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ ORIGINAL
CONSULTA AQUÍ LES ESMENES INTRODUÏDES

Les esmenes introduïdes per l'equip de govern no han acabat d'agradar ni a Junts ni a l'oposició, que hi han votat en contra. Per al regidor de Junts Albert Salarich, els canvis buiden de contingut i de concreció la moció inicial. Junts plantejava incrementar la despesa per habitant en matèria d'esports per acostar-la a les mitjanes de la demarcació de Barcelona i de Catalunya, incrementar un 200% les subvencions a les entitats i agents locals, i crear noves línies de suport per a esportistes de primer nivell.

Les esmenes, però, s'han aprovat i incorporat gràcies al vot de qualitat de l'alcaldessa, Mireia Ingla. Així que finalment, i tot un primer vot contrari de Junts que ha provocat també un empat, el grup municipal ha optat per abstenir-se en el redactat final. Ciutadans i la regidora no adscrita, que havien expressat el seu suport a la moció inicial de Junts, han votat en contra de la moció amb els canvis efectuats per l'equip de govern.

De la seva banda, el regidor d'Esports, Francesc Carol, ha defensat el nou text, que el que busca és "posar en valor la situació actual" i continuar en el procés "per augmentar el pressupost", així com optimitzar les instal·lacions esportives.

Així, la moció aprovada aposta per continuar la línia de suport a la pràctica i promoció de l’esport, reconèixer pressupostàriament l’esforç de les entitats esportives i operadors locals, continuar amb l'impuls de la potenciació de l'esportista santcugatenc i continuar creant mecanismes que permetin vetllar perquè cap infant o adolescent no es quedi sense fer pràctica esportiva per motius econòmics o d’espai .







Albert Salarich

Ens esmenen fins i tot el títol. Quina por tenen a dir que aspirem a igualar amb la mitjana. Això és al que hauríem d'aspirar tot. Estan buidant de contingut i concreció.

Francesc Carol

Optimitzem les instal·lacions esportives i posem sobre la taula continuar en el camí de l'augment de la pràctica esportiva i els imports.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.