ICV denuncia els diners que costa l'escorxador i Tubau recorda que la despesa ha anat a càrrec del concessionari


  • Comparteix:

Escoosocialistes i equip de govern discrepen sobre la necessitat d'aquest servei municipal

Escoosocialistes i equip de govern discrepen sobre la necessitat d'aquest servei municipal

Coincidint amb l'enderrocament de l'antic escorxador, ICV-EUiA ha denunciat les condicions de la concessió d'aquest servei, que consideren innecessari, així com el cost econòmic que representa per la ciutat en concepte d'urbanització dels accessos o del propi enderrocament. Des de l'equip de govern asseguren però que es tracta d'un servei important pel municipi i recorden que tota la inversió de construcció del nou equipament l'ha assumit l'empresa concessionària.

El grup municipal d'ICV-EUiA considera innecessari l'escorxador municipal, donat que es tracta d'un servei, segons diuen, que queda plenament garantit amb 2 escorxadors comarcals. Així es demostra, afirmen, pel fet que només el 40% de la seva producció és pel municipi.

Els ecosocialistes denuncien, a més, que es tracta d'una concessió a una empresa privada que rep subvencions per a millores de les instal·lacions però que, en contrapartida, està pagant de mitjana només 130 euros al mes per gaudir de 7.000 metres quadrats.

En aquest sentit, des d'ICV afirmen que, tot i que el nou escorxador l'hagi finançat l'empresa concessionària, tant l'adequació dels accessos com les obres d'enderrocament suposen 'una despesa excessiva' que assumeix l'Ajuntament i lamenten que en el seu moment s'ampliés la concessió en 20 anys -fins el 2029- a l'empresa que el gestiona sense fer-ho per mitjà d'un concurs públic. Per al regidor ecosocialista Xavier Laborada, això hagués permet obtenir millors condicions econòmiques per un servei que consideren insostenible per a la ciutat.

Xavier Laborda

L'Ajuntament està tenint la despesa de l'enderroc, hem pagat la urbanització del terreny, la comesa electra... Això no s'entén.


Des de l'equip de govern han manifestat però el seu 'total desacord' amb les afirmacions d'ICV-EUiA, ja que segons asseguren, es tracta d'un servei important per la ciutat. El regidor de Relacions Institucionals i regidor de Comerç en el moment en que es va fer la negociació, Jaume Tubau, ha reiterat la importància de poder treure aquest equipament del seu emplaçament a l'avinguda Ragull i ha recordat que això ha estat possible gràcies a l'acord amb l'empresa que l'explota, que ha fet una important inversió, assumint el cent per cent del cost de les obres del nou edifici.

Jaume Tubau

Crec que s'ha fet una cosa ben feta que beneficia molt els santcugatencs perquè permet treure l'escorxador d'aquí. L'Ajuntament cedeix una parcel·la per uns anys, però la inversio la fa el concessionari.


Tubau ha afegit que es tracta d'un servei important per la ciutat, ja que segons afirma, els santcugatencs poden tenir així garanties de la qualitat de la carn que poden comprar al municipi, un fet que considera prou destacat després de crisis com les viscudes ara fa un parell d'anys per la malaltia de les 'baques boges', entre d'altres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.