El vicepresident del govern, Jordi Puigneró, veu 'insuficient' les mesures anticrisi de Pedro Sánchez

Puigneró ressalta que "el que tothom espera és el traspàs de Rodalies a la Generalitat"


  • Comparteix:

Jordi Puigneró ha manifestat el seu desacord amb les polítiques anticrisi de Sánchez / Foto: Cugat Mèdia

Jordi Puigneró ha manifestat el seu desacord amb les polítiques anticrisi de Sánchez / Foto: Cugat Mèdia

El vicepresident santcugatenc de la Generalitat, Jordi Puigneró, veu 'insuficients ' les mesures anticrisi decretades aquest dissabte pel president del govern espanyol, Pedro Sánchez. Puigneró ha fet aquestes manifestacions a Sant Cugat on ha titllat de 'mesures quirúrgiques' l'anunci de Sánchez de rebaixar el 30% dels abonaments del transport públic català. 'La Generalitat i els Ajuntaments haurem de complementar aquestes tarifes dels nostres pressupostos', ha ressaltat Puigneró. El vicepresident de la Generalitat ha dit que 'és important rebaixar el preu del transport, però el més important és el servei, i el de Rodalies és un desastre'. 'L'anunci que la cuitadania catalana espera és el traspàs integral del servei de Rodalies a la Generalitat' ha dit Puigneró.

El govern espanyol ha aprovat aquest dissabte en un Consell de Ministres extraordinari un nou decret de mesures anticrisi que inclou una rebaixa del 50% del preu dels abonaments de transport estatal i el 30% dels autonòmics i locals i que les administracions podran complementar fins al 50%-, un augment d'un 15% les pensions de jubilació i invalidesa i la creació d'un xec de 200 euros per a treballadors, aturats i autònoms amb ingressos baixos.

Així ho ha fet públic el president de l'executiu, Pedro Sánchez, en una compareixença posterior a la reunió, en què també ha anunciat que l'impost per gravar els beneficis extraordinaris de les empreses energètiques es tramitarà com a projecte de llei i entrarà en vigor l'1 de gener del 2023.

El vicepresident de la Generalitat, Jordi Puigneró, ha respost amb contundència a les mesures anticrisi de Sánchez. "Cal denunciar que no ens han informat d'aquestes mesures i una part d'aquest complement del bitllet l'haurà de pagar la Generalitat i els ajuntaments" ha lamentat Puigneró.






Jordi Puigneró

Cal denunciar que no ens han informat d'aquesta mesura. Baixar el preu del bitllet és important, però el més important és el servei. El de Rodalies és un desastre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.