L'AVV Progressistes de Valldoreix exigeix el compliment de la sentència del Complex Esportiu

L'associació lamenta una manca de diàleg amb el govern de l'EMD des que Lluïsa Muñoz és vocal d'Economia


Temes relacionats

Muñoz (EMD): 'Hi ha uns responsables per denunciar un conveni que era bo per al poble de Valldoreix' (23/set/22)


  • Comparteix:

Veïns i Veïnes Progressistes de Valldoreix, en roda de premsa / Foto: Cugat Mèdia

Veïns i Veïnes Progressistes de Valldoreix, en roda de premsa / Foto: Cugat Mèdia

L'Associació de Veïns i Veïnes Progressistes de Valldoreix ha demanat al jutjat contenciós administratiu número 4 de Barcelona que s'ordeni l'execució de la sentència que obliga al govern de l'EMD a anul·lar els canvis del 2012 en la concessió del complex esportiu a l'empresa Eventing Sports. La sentència obliga a recuperar al conveni original de 2003. De la mateixa manera, argumentant que l''EMD ha acreditat la impossibilitat de mantenir el contracte en els seus termes inicials', l'entitat també vol que s'ordeni la incoació d'un expedient de resolució del contracte, amb expressa sol·licitud d'informe a la Comissió Jurídica Assessora de Catalunya.

Amb aquesta última petició, l'associació vol que sigui la Comissió Jurídica Assessora de Catalunya qui es posicioni sobre els criteris i càlculs aplicables, assegurant que "el govern de l'EMD no pot dur a terme un estudi econòmic plenament vàlid".

El cas es remunta fa 19 anys, quan es va adjudicar la gestió del complex esportiu de Valldoreix a Eventing Sports. Per a l'Associació de Veïns i Veïnes Progressistes de Valldoreix, aquesta concessió es va fer ja "amb unes condicions molt mal fetes", i, de fet, el conveni es va refer després de diversos recursos el 2012. Així i tot, el nou conveni va ser denunciat per l'entitat i, després d'un llarg recorregut judicial, va quedar anul·lat. Això obliga l'EMD de Valldoreix a aplicar el conveni del 2003 i regularitzar les quantitats no abonades segons aquestes condicions entre el 2012 i el 2022. Sobre això, el membre de l'associació Joan Gaya ha manifestat que aquesta modificació del 2012 és "evidentment il·legal segons la llei de contractes". "Una concessió no es pot canviar, perquè si es canvia substancialment minves el dret dels altres possibles competidors a participar en el concurs amb unes noves condicions", ha explicat.

Gaya també ha volgut destacar que a partir de la incorporació al govern de l'EMD de la nova vocal d'Economia, Lluïsa Muñoz, el diàleg ha sigut "absolutament impossible". En aquest sentit, la presidenta de l'associació, Roser Casamitjana, ha advertit que "si no hi ha un canvi d'actitud per part del govern, nosaltres ens en desentenem com a demandants, i ja ho arreglaran els advocats" i "s'haurà de resoldre als jutjats".

A banda, l'exregidora ha posat en dubte que l'EMD s'hagi gastat uns 76.000 euros en el procés judicial, tal com va xifrar la vocal d'Economia. "Creiem que això és absolutament desmesurat, perquè també hem anat seguint aquests recursos i no ens ha costat ni la desena part d'això", ha conclòs Casamitjana.

A la roda de premsa també hi ha assistit el portaveu d'ERC-MES a la junta de veïns de Valldoreix, Ramon Segura.

Compromís de l'EMD per donar compliment a la sentència

L'EMD de Valldoreix mantindrà fins al 2028, quan acaba la concessió, la gestió del complex esportiu en mans d'Eventing Sports. D'aquesta manera, descarta rescindir el contracte o fer-ne una modificació del conveni actual, i es limitarà a donar compliment a la sentència. Això implica per a l'EMD 357.000 euros -en concepte de què hauria d'haver assumit entre el 2012 i el 2022- que ha de regularitzar. El govern valldoreixenc, en roda de premsa, va explicar que la seva intenció és tancar aquest setembre un acord tant amb la gestora com amb l'Associació de Veïns Progressistes de Valldoreix, per reduir la quantitat i pactar les quotes de pagament. De moment, i a l'espera d'aquest acord, l'EMD ja ha pagat 50.000 euros a la concessionària en concepte d'una part dels subministraments del darrer any.




Joan Gaya

Modificació que és evidentment il·legal segons la llei de contractes. La llei de contractes ho diu molt clar: una concessió no es pot canviar, perquè si es canvia substancialment minves el dret dels altres possibles competidors a participar en el concurs amb unes noves condicions.

Roser Casamitjana

Si no hi ha un canvi d'actitud per part del govern de l'EMD, nosaltres - com a associació - ens en desentenem com a demandants, i ja ho arreglaran els advocats.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.